I dag gjorde Kenneth og jeg to helt nye oppdagelser i Oslo! Det er veldig flaut å si det, men jeg tror jammen dette var mitt første besøk på Oslos stolthet, Akershus festning! Og jeg som bor i denne byen og greier.. ikke bra!

Men uansett. Det var helt nydelig vær i Oslo i dag, så tror vi fikk sett festningen fra sin beste side.  Både Kenneth og jeg ble nokså lamslått da vi skjønte hva vi hadde gått glipp av, og plutselig var vi turister i egen by, blant både franskmenn og tyskere.

Vi kom derfor også over en annen forunderlig oppdagelse – en Franklin D. Roosevelt statue! Hva i svarte gjør den her!? Hevet over Oslo som en slags beskytter med utsikt utover hele Aker brygge. Det er det rareste… Er det ingen nordmann som fortjener denne plassen før han?

Etter litt googling fant vi ut at det tydeligvis hadde noe med Roosevelts påvirkning på USA når det gjaldt bildet av Norge under 2. verdenskrig. I en tale skrøt han Norge opp i skyene og sa «…let him look to Norway…».

– Men hva synes du? Fortjener han denne sentrale plassen i Oslo?

Relaterte artikler

2 Kommentarer

  1. Jacob

    Den må vel ha blitt oppført i en slags etterkrigsrus. Winston Churchill vokter jo byen fra den andre siden. Hvor eventuelt statuen av Stalin er plassert, kjenner jeg ikke til.

    Svar

Legg igjen en kommentar