Santorini er et av mange charterminner jeg har fra jeg var litt yngre. Hver sommer ble det ofte en ukes tur med søsken og foreldre til Hellas, Tyrkia, Bulgaria, Spania osv – en tur jeg gikk og gleda meg til hele året! Det var stas å komme seg til nye steder, og Hellas virket laaaangt unna. 

I dag er det rart å se tilbake på slike minner. Hellas er et land de fleste i Norge har vært i, og derfor synes jeg ikke lenger det er like stas og skulle reise dit. Men når jeg blir sittende å se på gamle bilder, skjønner jeg fortsatt at det er mange vakre øyer og steder utenfor allfarvei, som helt sikkert er verdt å besøke!

Jeg husker lite av navn og steder på øya må jeg innrømme, men etter en tur på wikipedia, finner jeg fort ut at det bor ca 14 000 mennesker på øya, og den største byen heter Lira. Men det mest spennende ved øya er at den er vulkansk. Det sies at det er her historien om «Atlantis» kommer fra, da et svært vulkanutbrudd sank deler av øya for 3500 år siden, og utryddet hele den minoiske kulturen som danner grunnlaget for myten om det sukne Atlantis.

Siden øya er vulkansk er altså strendene ikke av vanlig hvit sand, men svart lavastein, noe som kan bli veldig varmt utover dagen. Ellers ligger flere av byene oppe på kanten av øya, og gir en fantastisk utsikt utover havet og de andre øyene.

I midten av øygruppa finner vi vulkanens krater, og ut dit er det så klart hyppige turiststrømmer. Etter en halvtimes gåtur kommer vi opp til det høyeste punktet, og vi får et nydelig panorama over alle de øyene rundt. Man kan også se at det fortsatt ryker her og der nede i krateret. Hvem vet når den våkner til liv neste gang?

 

Som en avsluttning på dagen, er solnedgangen fra byen, Oia, et populært syn. I toppetasjen på en koselig restaurant kan du nyte en bedre middag og et glass vin, samtidig som du ser sola forsvinne ned i havet.

Santorini, sommeren 2004

 Santorini er en øy jeg absolutt kunne tenkt meg tilbake til, det er sikkert!


Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar