Våren hadde ikke akkurat kommet til Riga slik jeg håpet. Da vi fløy fra strålende vårsol i Norge og landet til snøstorm i Riga angret jeg bittert på at jeg ikke hadde bestilt tur til en varmere by i sør-Europa. Men sånn er det å være etterpåklok! Det positive var at det var svært få andre turister i byen på denne tiden av året.

Velkommen til Planet Riga!

Dette var vårt første møte med Riga. Hardt snøvær og iskald vind. Heldigvis sitter vi her inne på en av Rigas mange deilige cafeer og tar oss en varm sjokolade! Greit å ha en ordentlig god unnskyldning til sånt!

Vi bodde på et hotell i gamlebyen som het Hotel Justus, like rundt hjørnet for dette spradende huset. 

Ut på tur, aldri sur, selv om det er kaldt som juling!

«Because when the sun shines, we’ll shine together. Told you I’ll be here forever…», roper gatemusikkanten ut mot de få latvierne som orker å bevege seg ut.

Kenneth var i Riga for nesten ti år siden, og kjøpte da et bilde av en seilbåt han ble veldig glad i. Han ga bilde navnet «Alfred», og jammen hang ikke tvillingbroren hans igjen her  fremdeles! 

Ikke alle bygningene er like bra restaurert.. 

Knallgul buss og en dame i knallrød kåpe var en god match! Bussen var tydeligvis ikke i drift, siden den stod på plassen foran Svarthodenes hus hele tiden mens vi var der.

 

«Stell deg der borte», kommanderer jeg Kenneth, og motvillig går han bort til en av de mange gamle tredørene i byen. Man blir litt smålei av å ta bilde av byggning etter byggning uten tegn til liv, så da får vi plassere noen foran isteden!

Nei, jeg har ikke klonet dette bygget bortover. Det er faktisk sinnsykt langt! 

Sjarmerende rosa hus med rosa hjerter i vinduet, knips! 

En liten og en stor =)

Var det noe jeg la merke til i Riga, var det at bygningene var fulle av juksevinduer, lik det øverst her. Merkelige greier, hadde de ikke råd til ordentlige vinduer eller?

Filmplakater hengt over hverandre, som nesten har blitt til kunst, kult!

Kan du gjette hva kaker er på latvisk? 

Endelig fikk vi litt sol, og med den poppet også turistene frem!

Har du besøkt gamlebyen i Riga? 

Relaterte artikler

2 Kommentarer

 1. Randomjenta

  Så flotte bilder! De får virkelig fram følelsen av en rustikk og gammel, men vakker by i vinterkulden.

  Jeg har vært i Riga på dagstur, og det var også på tidligvåren, så det var hustrig, kaldt og grått. En flott by absolutt! Og gøy å oppleve den uten så mange andre turister. Dessuten er det jo veldig godt å kunne trekke seg tilbake på en kafe og ta en kopp varm sjokolade. 😉

  Svar
 2. Linnea Hubble

  Hei Ingeborg

  Gratulerer! Bloggen din er nominert til Beste reiseblogg i Supersaver Travel Blog Awards.

  Supersaver Travel Blog Awards er en utmerkelse der vi sammen nominerer og stemmer frem de mest inspirerende reisebloggene i tre forskjellige kategorier – Beste reiseblogg, Beste Asiablogg og Beste fotoblogg.
  Du kan laste ned en badge til bloggen som gjør det lettere for leserne dine å stemme på deg. Den finner du her: http://www.supersaver.no/konkurranse/blog-awards/reiseblogg.

  Les mer på vår hjemmeside om hvordan Travel Blog Awards arrangeres: http://www.supersaver.no/konkurranse/blog-awards

  Nå er det bare å krysse fingrene og håpe på mange stemmer!

  Lykke til!

  Med vennlig hilsen

  Linnea Hubble

  Svar

Legg igjen en kommentar