spons-reisEtter den første herlige sjødagen med østerssafari og kajakkpadling i Lysekil var det på tide å tilbringe en dag på land. Vi utforsket Skaftö fra sykkelsetet, vandret blant idylliske sommerhus og nøt badstu og herlig mat i solnedgangen. Snakk om svensk sommeridyll! 

Her er den andre dagens opplevelser på Sveriges vestkyst i bilder:

lysekil-sommeridyll-skaftö

Skafto_sykkelkart

Sykkeltur på Skaftö

Fra Lysekil trillet vi syklene på ferja til Skaftö, en øy med 2-300 fastboende sør for Lysekil. Etter om lag 30 minutter gikk vi i land i Grundsund, øyas største tettsted med en koselig havn omgitt av tett trehusbebyggelse. Planen var å følge småveier og stier over øya og enda opp i Fiskebäckskil i nord der vi skulle bo.

Til høyre kan du se et kart over den 5 km lange sykkelruten vi fulgte. Du kan også trykke på kartet for å forstørre.

grundsund-lysekil-idyll

skaftö-lysekil-sykkel4

grundsund-skaftö-båtferie

skaftö-lysekil-sykkel

skaftö-svaberg-sverige

lysekil-trehus-idyll

skaftö-skjærgård-sverige

skaftö-lysekil-sykkel2

Fiskebäckskil-lysekil-strand

Fiskebäckskil

Vel fremme i Fiskbackskil rakk vi en liten spasertur mellom de idylliske sommerhusene før neste post på programmet ventet. Sommerhusene var overraskende store og hadde nydelige, velstelte hager. Fargene på husene var også ganske annerledes enn dem vi vanligvis ser i den norske skjærgården. Blant annet lyseblåe, lyserosa og lysegule sommerhus.

Fiskebäckskil-sommeridyll

Fiskebäckskil-sommerihus3

Fiskebäckskil-blomster

Fiskebäckskil-sommerihus

Fiskebäckskil-sommerihus2

Fiskebäckskil-brygge

Fiskebäckskil-kro

Gullmarsstrand Hotell

Hotellet vi skulle bo på denne natten het Gullmarsstrand, og bestod av flere moderne, hvite bygninger – alle med nydelig sjøutsikt mot Lysekil. Rommet jeg fikk tildelt var stort og lyst med panoramautsikt over fjorden. Herlig!

Gullmarsstrand-restaurant

Gullmarsstrand-hotell-Fiskebäckskil2

Gullmarsstrand-hotellrom-Fiskebäckskil

Selvbetjent sjøspa

Klokken 16.00 var det bestilt tid til oss i Gullmarsstrands selvbetjente spaavdeling – en elegant kube med glassvinduer plassert på stylter så nærme sjøen man kan komme. Selv om temperaturen begynte å krype nedover utendørs holdt spaavdelingen minst 25 grader pluss. Etter et kjapt sjøbad fra en stige ned fra kuben kunne vi hoppe rett inn i badstua med panoramautsikt ut på sjøen. Vi fikk også hver vår lille spapakke med forskjellige skrubber, lotions og oljer og hvert vårt glass mousserende vin. Dette må være en av de bedre måtene å nyte den svenske skjærgården på året rundt! For et genialt nydelig sted!

Gullmarsstrand-spa-Fiskebäckskil

Gullmarsstrand Restaurant

Maten og utsikten fra Gullmarsstrands restaurant var også helt upåklagelig. Vi ble plassert helt i enden av en lang glasskorridor med utsikt mot – ja, du gjettet det – sjøen! Til min store glede tilbød restauranten også egen vegetarmeny med nye viner til hver rett. Den mest spennende retten for min del viste seg imidlertid å være desserten, havtornssorbet. En sorbet laget av oransje bær kalt tindved på norsk servert med hvit sjokolade-spagetti og marengs. Solnedgangen skuffet heller ikke!

Gullmarsstrand-restaurant-Fiskebäckskil

Gullmarsstrand-restaurant-bord

Gullmarsstrand-restaurant-vin

Gullmarsstrand-restaurant-vin-Fiskebäckskil

Gullmarsstrand-restaurant-Fiskebäckskil5

Gullmarsstrand-hotell-Fiskebäckskil

Gullmarsstrand-restaurant-vegetar2

Gullmarsstrand-utsikt-Fiskebäckskil

Gullmarsstrand-restaurant-vegetar
Gullmarsstrand-restaurant-Fiskebäckskil2

Nordic-Nomads-bloggtur

Fiskebäckskil-solnedgang

Neste dags opplevelser kan du lese om her:
Granittvandring og besøk hos truede dyrearter

Denne reisen er planlagt og gjennomført i samarbeid med Nordic Nomads og Visit Sweden (nå Opplev Sverige).

3 Kommentarer

 1. Bitten Guldberg

  Spennende sider å lese og se.
  Jeg ønsker å planlegge en ferie neste sommer Øyhopping som en overrsakelse for min mann. Vi bor i Norge rett utenfor Oslo.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Det høres ut som en veldig god idé, Bitten!! 😀 Øyhopping er en veldig romantisk måte å feriere på, synes jeg! Kan også anbefale Käringön, Vrångö og Styrsö! Veldig koselige øyer!

   Svar

Legg igjen en kommentar