Det går mot vår, og det betyr at det begynner å bli mer behagelig å reise i Europa. I denne månedens reisetips har jeg valgt ut Roma og svarer deg på HVOR, HVORFOR, HVORDAN og NÅR du bør reise dit.

 

HVOR?

Roma er som kjent Italias hovedstad og har med god grunn blitt et veldig populært turistmål i Europa. Roma er en by som virkelig får oss mennesker til å ta et dykk tilbake i historien og finne ut mer om Antikkens påvirkning på dagens samfunn. Byen inneholder også mye interessant, vakkert, smakfullt og historisk – et besøk dit vil definitivt føre til et ønske om å dra tilbake igjen (nå er du advart…!)

Dagens Roma har et innbyggertall på rundt 3 millioner, og mottar mellom 7-10 millioner turister hvert år. Roma ble opprinnelig bygget på syv høyder på østsiden av elven, Tiber, men i dag ligger også en del av bebyggelsen på østsiden. 280 fontener, 900 kirker og utallige gamle ruiner pryder byen og gjør Roma til et reisemål man kan utforske til evig tid.

 

2016-03-17_0004

HVORFOR?

Noen av de mest kjente attraksjonene i Roma er:

Colosseum – Dette er verdens største amfiteater bygget så tidlig som i år 80. Amfiteateret er kjent for sine mange blodige gladiatorkamper med tilskuerplass til opp mot 55 000.

Pantheon – Pantheon er en av de best bevarte byggene fra Antikken, og er kjent for sin runde form med en åpning i midten av kuppelen der lys slippes igjennom. Pantheon ble bygget av keiser Hadrian på 120-tallet.

Spansketrappen – Følg de 135 trappene opp til den franske kirken, Trinita dei Monti fra 1500-tallet, og få utsikt over menneskehavet og plassen nedenfor med Fontenen av den stygge båten.

Trevifontenen – Romas største og mest kjente fontene er like pen å se på både på dagen og på kvelden. Her er det veldig populært å kaste en mynt over skulderen slik at man ifølge myten skal bli sikret å returnere til Roma igjen. Daglig samles omtrent 3000 euro fra fontenen som hjelper de fattige og hjemløse i Roma.

Forum Romanum – I Antikken var Forum Romanum byens politiske, religiøse, kulturelle og økonomiske senter. Selv om det kun er litt igjen av de nesten 2000 år gamle bygningene i dag gir en gåtur gjennom Forum Romanum et inntrykk av hvor stort og flott dette sentrumet en gang har vært.

Vatikanet og Peterskirken – Vatikanet er verdens minste stat og har setet for paven. Peterskirken er den mest kjente attraksjonen innenfor Vatikanet, og er i dag verdens største kirkebygning.

Circus Maximus – Allerede 500 år f.Kr. skal veddeløpsbanen, Circus Maximus ha blitt anlagt. Det skal ha vært plass til flere hundre tusen tilskuere langs den 620 meter lange arenaen for kappløp med hest og vogn.

Piazza Navona – Denne plassen ligger vakkert omringet av bygårder og barokkirken, Sant’Agnese in Agone. I flere hundre år ble Piazza Navona brukt som markedsplass, men nå er den mest kjent for sine flotte fontener.

 

Her er en video med klipp fra min forrige tur til Roma:

 

Roma har også mange andre flotte, mindre kjente steder å besøke. Jeg vil blant annet anbefale:

Villa Borghese – Å gå rundt blant de mest populære attraksjonene i Roma kan være ganske slitsomt siden det ofte er mye turister. Derfor kan det være fint å ta en pause i en av Romas grønne lunger. Villa Borghese var en av parkene jeg likte spesielt godt der man lett kan finne et bortgjemt hjørne å slappe av med sin kjære. Jeg har skrevet mer om Villa Borghese her.

Trastevere – Krysser du elven Tiber kommer du til bydelen, Trastevere som under Antikken huset Romas arbeidere og utlendinger. Jeg likte veldig godt å utforske de smale gatene og smugene i Trastevere, og finne koselige små spisesteder med billigere mat enn midt i sentrum.

Palatinerhøyden – Det er på Palatinerhøyden man har funnet de eldste delene av Roma. Utgravninger viser at det har bodd folk på høyden helst siden år 10 000 f.Kr. Nå er dette også en turistattraksjon, men da jeg besøkte byen kjentes det mye mer avslappende e å vandre rundt her enn i resten av byen.

 

2016-03-17_0005

2016-03-18_0001

HVORDAN?

Norwegian og SAS flyr direkte fra Oslo til Roma på rundt 3 timer, hvorav Norwegian ofte har de billigste billettene.

Avstandene i Roma er ganske store, men likevel synes jeg det var en fordel å oppleve byen på beina. Utenom de mest kjente byggene finnes det også mange flotte kirker, parker, smågater og andre monumenter å utforske rundt i byen. Jeg anbefaler derfor å ta med gode sko! Hvis vi skulle forflytte oss over større avstander tok vi metroen, og det fungerte også helt fint.

For å slippe og stå i kø til de største attraksjonene kan det lønne seg å kjøpe billetter på internett på forhånd.

 

NÅR?

Våren er en fin tid å reise til Roma. Vi besøkte Roma i april, og da var det allerede behagelige sommertemperaturer i byen. Jeg ville imidlertid unngått å besøke byen på i juli og august siden det ofte blir veldig varm, og fordi det er da flest turister reiser dit. November og desember er månedene med mest regn i Roma.

 

2016-03-17_0001

2016-03-17_0002

Andre reisetips fra Roma:

 

5 Kommentarer

 1. Lise-Marie Lia

  Fint innlegg om Roma! Jeg har aldri vært i Italia, men det er det landet som står øverst på reiselisten min 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk, Lise-Marie =) Jeg har også reist lite i Italia – foreløpig har jeg kun vært i Roma. Får satse på at det snart blir en tur tilbake for å nyte mer av den deilige gelatoen, den smakfulle pizzaen og den sterke kaffen.. 😉

   Svar
 2. Maria's Adventure

  Åh, fantastiske Roma! Er helt enig i at mars bør være en god måned for å besøke Roma. Jeg dro dit i august i fjor, og det var alt for mange turister, og ikke minst alt for varmt….:-)

  Svar
 3. Marianne - Glimt av verden

  Jeg har aldri vært i Roma, men det må være en flott by å besøke! Det var muligens den byen jeg hørte oftest om i kunst- og kulturhistorietimene på videregående, så føler egentlig at jeg burde vært der for lenge siden 😀

  Svar
 4. Reiselykke

  Så fin film, Ingeborg!

  Roma er definitivt en vakker by 🙂 Det er som å gå i et evig utendørs museum. Jeg synes også Trastevere er kjempekoselig, og sist jeg var i Roma gikk jeg på oppdagelsesferd i Monti.

  Selv har jeg vært der både vår og vinter. Vinterstid er så klart litt kaldt, men så er det nesten ingen køer noe sted, så det er jo en bonus 😉 Mars var fint, med sol og tidlig vårfølelse, mens mai var helt perfekt – det vil jeg tro april også er 🙂

  / Mette

  Svar

Legg igjen en kommentar