En helgetur til Tallinn med kjæresten inkludert mye god og billig mat er ikke en dum idé når våren er på vei. Her er mine erfaringer og anbefalinger til restauranter i Tallinn.

Jeg hadde egentlig lovet min kjære og verken ta bilder eller blogge fra Tallinnturen. Vi hadde planlagt en todagers kjæresteferie uten jobbrelaterte aktiviteter etter mine tre ukers reise i Indonesia. Likevel greide jeg å lure med meg kameraet… og skrive et innlegg.

 

Riga-old-town-view

 

– Vi trenger noen nye bilder av begge to, forklarte jeg Kenneth før vi dro, og påpekte samtidig at Facebookbildet hans ikke var skiftet siden backpackerturen vår for 5 år siden. Og jammen gled ikke argumentet inn. Kameraet ble med. Og når kameraet først ligger i veska til fotografen går hode og hender overraskende fort på automatikk!

Fy a meg, Ingeborg! For en dårlig kjæreste du er!

Heldigvis er Kenneth av den tålmodige typen kjærester, og til mitt forsvar begrenset jeg også fotograferingen på turen VELDIG… Flere bilder av begge to ble det også =)

 

Tallinn-streets

Tallinn-walking

 

Vi kom frem til et solfylt, men vindig Tallinn etter kun ti minutters drosjetur fra flyplassen. Kenneth hadde bestilt et deilig hotell til oss med boblebad, svømmebasseng og fin utsikt over gamlebyen. Alt lå til rette for to dager med avslapping, god mat og lange samtaler.

 

2015-04-24_0027

Tallinn-street-photography

 

Det jeg synes var fint med Tallinn som kjærlighetsferie-destinasjon var at det egentlig ikke var kjempemange store attraksjoner å se. Du har Tallinns koselige gamleby med flotte middelalderbygninger, og det er jo helt topp. Men du finner lite turistgrupper (hvert fall på denne tiden av året) og man trenger ikke å haste fra attraksjon til attraksjon slik man gjør i de Europas største byer.

De korte avstandene gjorde at det kun ble rolig spankulering rundt i de fargerike smågatene hånd i hånd. Og når vi ble kalde, tørste eller sultne stakk vi inn på nærmeste café eller restaurant.

 

Tallinn-old-town-wall

 

I dette innlegget vil jeg derfor ikke komme med mange tips til attraksjoner, men heller komme med anbefalinger til koselige cafeer og gode restauranter  i Tallinn. Estlands hovedstad kan virkelig skilte med både stemningsfulle, sjarmerende spisesteder og gourmetmat til en billig penge!

Jeg tar forbehold om at vårt utgangspunkt for valg av mat her er vegetar – men de aller fleste spisestedene nedenfor er også velegnet for kjøttglade mennesker! Kart med oversikt over hvor i Tallinn spisestedene befinner seg finner du nederst i innlegget.

 

Anbefalinger til restauranter i Tallinn

Pegasus Restaurant

Vårt første restaurantbesøk i Tallinn ble Pegasus, en treetasjes restaurant med store vinduer ut mot en av Tallinns mange kirker. Vi var på leting etter en god lunsj etter reisen fra Norge, og bestemte oss for å gå inn da vi fant noen fristende vegetarretter på menyen.

 

Pegasus-restaurant-Tallinn2

Pegasus-restaurant-Tallinn3

 

Servicen og engelskkunnskapene på Pegasus var overraskende bra! Servitøren vår ga oss både gode mattips og anbefalinger til å hvilke andre spisesteder vi burde prøve i Tallinn.

Vi spiste først en deilig pastinakksuppe (4,90 EUR) med ferskt brød. Deretter bestilte jeg en rødbetrisotto (7,80 EUR), mens Kenneth valgte stekte gresskar og mozzarella lagt i lag med tyttebær og ristede gresskarfrø på toppen(7,60 EUR). Rettene var nydelig lagt opp og smakene var deilige!

 

Tallinn-Pegasus-view

Pegasus-restaurant-Tallinn

 

Café & Chocolaterie

Tallinn har mange koselige, bortgjemte bygårder. I en av dem fant vi Café & Chocolaterie, en avlang café møblert med gamle, frynsete stoler og bord – slike man som oftest finner på loppemarkeder.

 

Chocolateria-Tallinn4

Chocolateria-Tallinn3

 

Jeg er fryktelig svak for sjokolade og elsker sjokoladecaféer! Men jeg sliter alltid med å velge blant alle fristelsene. På Café og Chocolaterie var heller ikke noe enkelere enn vanlig.

Til slutt endte jeg opp med en trelags sjokolade med hvit sjokolade på utsiden. Kenneth derimot ville ha noe enda heftigere og bestilte en sjokolade med blåmuggost inni! Jeg fikk en smak av den jeg og, men kan ikke si det ble den nye favoritten… Kaffen i Tallinn var vi imidlertid ikke så begeistrede for.

 

Chocolateria-Tallinn2

Chocolateria-Tallinn

 

Manna La Rosa

Samme kveld løp tiden avgårde mens vi satt med et glass vin i boblebadet. Middagsjakten startet derfor ikke før klokken 22 om kvelden, noe vi fort fant ut var en utfordring. Men etter flere bomturer fant vi heldigvis Manna La Rosa som holdt kjøkkenet åpent til 23.

 

Manna-la-rosa-restaurant-Tallinn2

 

Her også ble vi forundret over det spesielle interiøret. Taket var dekket av en svær sommerfugl, tapetet varierte fra vegg til vegg og det var et stort utvalget av ulike møbler. Restauranten hadde ikke så mange vegetarretter på menyen, men en gresskarsuppe med søtpotetchips og en risotto med asparges holdt i massevis for oss.

 

Manna-la-rosa-restaurant-Tallinn

Manna-la-rosa-restaurant-Tallinn3

 

En artig detalj var at søtpotetchipsene ble servert i en liten handlevogn!

 

Manna-la-rosa-restaurant-Tallinn4

 

Café Inspiratsioon

Lunsjen på dag nummer to hadde vi bestemt oss for å ta på Café Inspiratsioon, en av Tallinns få vegan-spisesteder. Lokalet var sparsommelig innredet og minnet meg egentlig litt om en kantine. Likevel likte jeg gåsungene som stod til pynt på bordene og lyset fra vinduene.

 

Inspiratsioon-vegan-restaiurant-tallinn

 

Menyene var ikke skrevet på engelsk, men servitrisen oversatte villig for oss. Vi bestilte en dagens veganrett til bare 3,80 EUR, en kokosmelk-og kirsebærsmoothie og en falaffelwrap. Vi var dessverre begge litt skuffet over maten som ikke så like delikat ut som de andre stedene vi hadde vært. Den bar også preg av å være laget en stund i forveien. Men prisen var i det minste veldig hyggelig!

 

vegan-restaiurant-tallinn

 

Musi café

Dette stedet drakk vi bare kaffe, men jeg synes innredningen var så morsom. Derfor tar jeg også med noen bilder herfra.

 

Musi-cafe-Tallinn

Musi-cafe-Tallinn2

 

Il Gallo Nero

Den siste kvelden i Tallinn var planen å kle oss pent og spise på stedet som hadde kapret andre plassen på TripAdvisors liste over restauranter i Tallinn – V Vegan Restaurant. Vi synes begge det var helt utrolig at en veganrestaurant hadde havnet såpass langt oppe på lista, og var derfor klare for tidenes veganmiddag. Men da vi kom inn i restauranten i 20-tiden var den allerede full. Typisk.

 

2015-04-29_0001

 

Vi bestemte oss fort for å ta et glass vin og en ostetallerken et annet sted og prøve lykken en time senere. V Vegan bør være verdt å vente på! Litt lengre borte i gata fant vi Il Gallo Nero, en liten, hjemmekoselig italiensk restaurant med oransje vegger og mørke hyller fylt med vinflasker fra gulv til tak.

En kortvokst italiener tok oss imot og viste oss til et vindusbord der det hang spagetti og bunter med hvitløk. Og snart satt vi med en deilig tallerken ost og hver vår anbefalte vin. En herlig, men mektig forrett!

 

2015-04-24_0014

 

V Vegan Restaurant

Da klokken var 21 stakk vi igjen hodet inn døra hos V Vegan Restaurant. Nå stod det heldigvis et ledig bord mitt på gulvet. Jippi!

 

V-vegan-restaurant-Tallinn

 

Selv om vi begge var nokså mette etter all osten, bestemte vi oss for å bestille hver vår hovedrett likevel – det er jo ikke hver dag vi får spise på en full veganrestaurant! Jeg bestilte minipaprika fylt med quinoa servert med varm brokkoli-gulrotsalat og tomat- og linsesaus (7,60 EUR). Mens Kenneth bestilte sterke tofukaker med grillet ananas, quinoa og panøttsaus (8,20 EUR). Restauranten hadde også en del morsomme drikker, blant annet en kjempegod rabarbrabrus!

 

V-vegan-restaurant-Tallinn2

 

Smakene var sterke og klare og rettene var definitivt laget med ferske råvarer. Her skal jeg helt klart tilbake hvis jeg skal til Tallinn igjen!

 

V-vegan-restaurant-Tallinn3

Kart over cafeene og restaurantene vi var innom i Tallinn:

Tallinn-kart-restauranter

Les flere mat- og restaurantanbefalinger fra andre storbyer:

 

Relaterte artikler

7 Kommentarer

 1. coffee in a cup

  jeg er ikke vegetarianer, men hadde ikke hatt noe i mot å være på den turen der!

  og så har jeg et spørsmål, tar dere hensyn til det dere drikker også, med tanke på at dere er vegetarianere?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, det finnes veldig mye god vegetarmat altså! =)

   Hva mener du med å ta hensyn til det vi drikker? Vi har ikke skiftet drikkevaner så mye etter vi ble vegetarianere. Vi drikker som oftest en del fruktjuicer/smoothier, litt brus, litt øl og litt vin 😉

   Svar
   • Marthe Charlotte Drageland

    Grunnen til at hun nevnte det, er nok fordi noe drikke kan inneholde animalske ingredienser. Blant annet enkelte vintyper, blir det brukt gelatin når det lages. Selv er jeg veganer, men også avholds – så dermed er det ikke noe tema med alkohol. Men overraskende mange viner er ikke vegetariske etter det jeg har hørt.

 2. Maria's Adventure

  Åh, fine Tallinn! Og så deilig mat. Jeg spiste også godt i Tallinn når jeg var der i desember, så mye god og billig mat! 😀

  Svar
 3. kfz versicherung kennzeichen ändern

  Fascinating weblog! Is your theme custom made or did you obtain it from someplace? A design like yours with a few easy tweeks would really make my weblog shine. Please let me know the place you bought your theme. Thanks

  Svar
 4. dinstorbyferie

  Tallinn er nydelig! Syntes virkelig dere fikk frem skjønnheten til denne vakre byen med bildene deres. Noterte meg mattipsene til neste gang jeg er der bak øret. 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar