Roma var virkelig en interessant by å besøke! Her har jeg samlet en liste over 11 småting jeg merket meg var typisk for Roma.

Roma viste seg å være litt annerledes enn jeg hadde sett for meg før jeg dro. Men slik er det vel ofte når man har dannet seg et bilde av et sted etter å ha sett hundrevis av bilder på internett og på TV. Jeg hadde ikke sett for meg på langt nær SÅ mange turister, og heller ikke SÅ mange kirker på et sted! I tillegg var det umulig å forestille seg tettheten av gamle ruiner og historiske monumenter, og de morsomme små detaljene jeg skal fortelle om i dette innlegget:

1. Nonner

Akkurat som man i Asia kan møte på munker i røde eller oransje kapper på gata, kan man her møte på nonner. Det var stort sett 50-60 år gamle kvinner, og samtlige vi møtte var lavere enn meg (165cm)! Om det var en tilfeldighet eller ikke er jeg usikkert på…

2. Issjapper

Gelato er det store i Roma. Gelateria’er med is av alle mulig typer og smaker finnes på nesten hvert gatehjørne. Mange av dem har også ferske fruktblandinger. Mmm, kjempegodt!

3. Folk pisser overalt

Ja, du leste riktig! Vi så faktisk tre-fire forskjellige mennesker som tissa åpent på gata – til og med ei dame! Det luktet også urin rundt på gata mange steder, så dette er visstnok ganske vanlig. Ekkelt!

4. Forelskede par

I ingen andre land i verden har jeg sett så mange forelskede par ligge eller sitte rundt å kline! «Get a room», sier bare jeg! Jeg har tatt enda flere bilder som jeg har publisert i dette innlegget.

5. Artisjokker 

Artisjokker er noe vi i Norge ikke er særlig vant med å bruke. Det virker imidlertid som om italienere har en forkjærlighet for denne grønnsaken, siden den på menyen har en egen forrett, og kan finnes på både pizza, i pasta og andre retter.

6. Fontener med rent drikkevann

I Roma er det et stort antall fontener, og de kan alle drikkes av. Kjekt på en varm sommerdag!

 –

7. «Prego»

I India har de den merkelige hoderistingen med flere betydninger. I Roma var det ordet, «prego» som forundret oss. Det ble brukt både av servitører, selgere og i diverse andre sammenhenger, men vi skjønte aldri hva det egentlig betydde. Etter et kjapt søk på google, ser jeg at det både kan bety «please», «you’re welcome» og «thank you», men den direkte oversettingen er «I beg». Fint å vite…

 –

8. Masse kirker

Det er seriøst kirker overalt i byen! Jeg har ikke funnet noe eksakt tall, men det skal være nesten 1000 stykker! Veldig mange av dem er også overdådig dekorert innvendig av statuer og gullutsmykninger.

N23A7698

9. Sandwich med ost og skinke

En typisk lunsj i Roma består av en lys baguette med ost og skinke. Den toastes i et par minutter, deles i to og puttes i en brun pose. Ikke noe mer hokus pokus! 

 –

10. Vinduslemmer

Nesten samtlige hus i Roma har vinduslemmer, og gjerne et par potteplanter. Skikkelig idyllisk!

11. Fiat 500

I deler av Roma er gatene så trange at det ikke nytter å kjøre andre biler enn den vesle Fiat 500. Bilene finnes i de fleste farger, og en del av dem har også egne Roma-skilter.

N23A7294

 –

Mulig en del av disse punktene også gjelder for resten av Italia, men akkurat det kan ikke jeg bedømme enda, siden jeg bare har besøkt Roma. Noen som har erfarnger? Del gjerne!

Sjekk også ut de andre «typiske» innleggene:

2 Kommentarer

 1. Yurmala

  Hei, kjempe fin side.
  Jeg har ikke så stor erfaring med reising som du gjør. Men i Roma reagerte vi også på at det var klærne til tørk på alle taker. Unntakk var hystoriske bygninger/kirker.
  Lykker til med «Travel Blog Award» – du fikk stemmen fra meg:) Jeg synes du fortjener å vinne. Av alle som er nominert, din blog er veldig brukervennlig og interesant å lese.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Yurmala!
   Takk for hyggelige ord og stemme! Det settes stor pris på 🙂 Tørkesnorene med klær er skikkelig sjarmerende ja, Liker spesielt å ta bilde av dem, men jeg skulle ha gjerne sett flere tørkesnorer jeg faktisk. Mulig det henger flere ute om sommeren enn nå på våren.. 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar