spons-reisEtter halvannen time med standup paddle var tiden inne for å utforske mer av Pigeon Points vakre havområde. Sammen med et par andre turister tok vi plass i en fargerik glassbunnbåt og tøffet utover i Jack Sparrows farvann. 

Pigoen Point er ikke uten grunn det mest kjente strandområdet på Tobago både for solhungrige, aktivitetssøkende og eventyrlystne gjester, så vel som lokale. Svaiende palmer, turkist hav, korallrev og hvite strender er alltid innen rekkevidde! Likevel er de store turistmengdene heldigvis fraværende.

 

pigeon-point-glassbottom-boat-tobago

pigeon-point-tobago

Det tok ikke lang tid før karibiske rytmer dundret ut fra taket på båten vår. Ved hjelp av et aggregat og en stor høyttaler hadde ingen i minst en kilometers rekkevidde noe problem med å vite hvor vi befant oss.

 

pigeon-point-disco-boattobago

 

Snorkling i Coral Garden

Snart stoppet båten vår, og dykkermasker og svømmeføtter ble delt ut til alle. Selv om vi dagen før prøvde snorkling på andre siden av øya ble snorklingen utenfor Pigeon Point en helt annen opplevelse. Sola var endelig fremme og lyste opp havbunnen. Sjøen var roligere og sikten var bedre. Det var bare å kaste seg ut i det 28 grader varme karibiske havet og sette pris på å være hundrevis av mil unna kalde Norge!

 

snorkelig-pigeon-point-tobago

snorkeling-pigeon-point-tobago2

 

Nylon Pool

Etter en kvarters tid med rolig tøffing stoppet plutselig båten vår igjen, men vi var fortsatt midt ute på sjøen. En annen fargerik båt var allerede her, og i sjøen rundt lå passasjerene og plasket. Vi var ankommet Nylonbassenget, et åpent område mellom korallrevene der tærne våre kunne trå mykt ned i korallsand.

Det var rykter om at korallsanden hadde magiske krefter. Hvis vi smurte sanden på huden kunne den gjøre oss 10 år yngre, fikk vi høre! Men siden jeg hadde lite lyst til å gå tilbake til en 17 år gammel Ingeborg som fortsatt gikk på videregående og ikke hadde lappen, tok jeg ikke sjansen..

 

Nylon-pool-pigeon-point-tobago2

Nylon-pool-pigeon-point-tobago Nylon-pool-pigeon-point-tobago4

Nylon-pool-pigeon-point-tobago3

 

Lunsj og punsj i No Man’s Land 

Alle vannaktivitetene hadde gjort oss sultne, og da passet det perfekt å legge til på en tynn stripe av sand og palmer og bli servert lunsj. Stedet ble kalt No Man’s Land, noe jeg ser for meg kan være tatt rett ut av en Pirates of the Caribbean-film. Da vi kom i land var likevel et par menn til stede på øya, og de var i gang med å grille lunsjen vår.

 

no-mans-land-tobago2

no-mans-land-tobago

no-mans-land-bbq-tobago

Med unntak av det grillede kjøttet var all den andre maten vegetarisk, noe som passet meg veldig bra. På et trebord stod deilige bønner, coleslaw, ris og hvitløksbrød, og ikke minst et par flasker med rom. Og med hver vår søte, fruktige og sterke rom punsj i hånda var det bare å ta plass på stranda og nyte livet i Karibien!

 

lunch-no-mans-land-tobago

no-mans-land-rum-punch-tobago

no-mans-land-tobago-boat

Denne reisen er betalt og gjennomført i samarbeid med turistkontoret i Trinidad og Tobago. Men innlegget er som vanlig skrevet ut ifra mine egne erfaringer og meninger. 

4 Kommentarer

  1. GlobetrotterElisa

    Åhhh…. dette så helt fantastisk ut. Ikke helt feil å drømme seg bort til de karibiske øyer når man selv befinner seg i Norge under denne kalde høsten!

    Svar
  2. CavaforLunch

    Åh guri, dette ser helt fantastisk ut! Kjenner misunnelsen sniker seg på her i et grått og regnfylt Skottland 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar