På min Jorda-rundt tur tilbragte jeg to dager i bade og turistbyen Playa Del Carmen i Mexico. Et  kjent studie/festested for norske studenter og en populært destinasjon for amerikanske studenter på spring break. Dette er inntrykkene jeg sitter igjen med.

La oss starte med bostedet. Urban Hostel, og var tydeligvis et av de billigste, og samtidig dårligste bostedet i hele byen. 250 pesos (ca 110kr) pr natt for to personer. Selv om inngangspartiet så nokså hyggelig og rent ut var resten av stedet for det meste slitent og mørkt. Men som backpackere må vi regne med sånt, så vi leide oss et rom med to «senger».

Eller som vi fikk – en seng og en tynn madrass rett på murgulvet. Taket var kun dekket av et tynt stoffklede, og vi kunne derfor høre det meste som foregikk både utenfor på gata og i de andre rommene. Men maleriet på veggen var jo fint da 😉

Stranda levde opp til sitt rykte og kunne tilby finkornet sand og turkisblått hav. Men sterk vind gjorde strandoppholdet til en heller ubehagelig opplevelse. Sand i ører, øyne, hår og munnen, pluss dette bildet var det vi satt igjen med.. Som du kanskje ser prøver mannen å mate måkene som ligger stille i lufta på grunn av den sterke vinden.

Selv om byen bestod av mange kjente kjeder som Starbucks og Subway, hadde de en uvanlig og nokså imponerende kirke! Selve stilen i byen kunne minne litt om den greske med hvite murbygninger og blå kanter. Idyllisk.

For å komme litt vekk fra turistmaset gikk vi oss en tur opp i byen og fant oss en øde basketballbane. På veien fant vi lokale sjapper med deilig jordbæris til en billig penge.  Hvorfor betale i dyre dommer for Haagendazs-is nede i turistgata når isen her var like god?

Bortsett fra Tequilamuseumet i byen holdt vi oss unna tequilaflaska denne gangen. Kanskje like greit, og ei flaske Corona var både bedre og billigere.

Kveldsunderholdning var til vår store glede fireshow nede på stranda. Vi som var vant til fireshowet fra Thailand og Filippinene ble nokså forbauset over alle de forskjellige andre ildlekene man også kunne bruke. Stilen var også mer brutal. Svarte masker og tynnkledde jenter.

Og til slutt det yrende nattelivet. Europeiske og amerikanske ungdommer var det nok av! Hvor har alle de lokale blitt av tro?

Så om du lurer på å dra innom Playa Del Carmen på turen vil jeg si at byen er perfekt for fest, strand og shoppingglade turister, men ikke fullt så spennende for turistskye, oppdagelsesreisende backpackere.

Relaterte artikler

10 Kommentarer

 1. Robin

  Det høres egentlig litt ut som kuta beach, det :p plenty gøy om man vil feste, men ikke så mye ellers.

  Svar
 2. Hamaca Reiseblogg

  Åja, hvor er det hen? Har blitt en del sånne steder rundt omkring gitt. Kan være litt morsomt å dra innom for å se kontrastene mellom turiststeder og ikke turiststeder, men ellers prøver jeg å holde meg litt unna dem ^^

  Svar
 3. Robin

  Kuta er på Bali, og er der alle australierne fra perth (og de norske exphilstudentene) henger. Fikk litt tyrkiafølelse der :p

  Svar
 4. joanna- att leva med Aspergers syndrom!

  Hej
  Jag heter Joanna och är 23 år men när jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtat om mitt liv med diagnosen för att samhället ska få mer insikt och förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är llika värda oavsett bakgrund.
  Kör även en stor veckans blogg tävling nu där du har chansen att bli länkad inför mina 300-600 unika läsare/dag så kolla gärna in min blogg:)
  kram
  Ps. du kanske tom vill göra ett bloglovin byte?:)
  Ps. Finns flera tävlingar med fina priser också:)

  Svar
 5. Randomjenta

  Vet ikke helt om Playa del Carmen er rette stedet for meg som ikke lever og ånder for å feste all the time 😛 Men Tulum derimot, DIT vil jeg. Var du/dere tilfeldigvis innom der?

  Svar
 6. Hamaca Reiseblogg

  Randomjenta: Ja, enig. Likte meg ikke noe særlig i Playa Del Carmen jeg heller, men dro til Tullum rett etter. Det var mye roligere og vakrere. Bodde helt nede ved stranda i små stråhytter. Mayaruinene ligger også utrolig fint til oppå en klippe ved havet. Kan lagge ut en bloggpost om Tullum snart egentlig 😉

  Svar
 7. coffee in a cup

  jeg var i cancun da jeg backpacket rundt mexico for noen aar tilbake, hvilket er mer eller mindre det samme opplegget som playa del carmen, og det holdt MER ENN NOK med to dager! ville bare derifra saa fort som mulig!

  Svar
 8. Hamaca Reiseblogg

  coffee in a cup: Åja, jeg synes faktisk Cancun var litt mer interessant enn Playa del Carmen. Vi bodde i en del av byen med bare lokale, og fant blant annet en åpen plass der lokale danset salsa rett ved gata, og et svært område med masse lokale matboder med deilig mexicansk mat! Mmm! Vi dro riktignok videre etter en dag, så det var bra vi ikke gikk glipp av noe annet stort da =)

  Svar
 9. S.a

  Hei! jeg lurer på om du har lyst å dele hvor du bodde i cancun? Jeg skal på rundreise i mellom-amerika alene om et par dager og er i grunn ganske grønn på hvor jeg skal bo, steder jeg skal besøke osv. Bloggen har gitt meg mange flotte tips tho.

  klem

  Svar
 10. Hamaca Reiseblogg

  S.a: Hei! Jeg husker dessverre ikke navnet på stedet jeg bodde i Cancun, men det var ikke vanskelig å finne hosteller. Ellers så kan du jo booke noe på hostelworld.com om du føler deg usikker første natta: http://www.hostelworld.com/search?search_keywords=Cancun%2C+Mexico&country=Mexico&city=Cancun

  Jeg var kun i Cancun en kveld, så kan ikke si stort om byen, men fikk et godt inntrykk av den da jeg kom forbi både folk som danset salsa på gata og masse deilig mexicansk mat i boder. En tur til en av mayaruinene i nærheten er jo veldig populært og. Vi booket tur til Chichen Itza kvelden før vi dro, ikkeno stress =)

  Svar

Legg igjen en kommentar