Om meg

Hei, Ingeborg heter jeg, og FOTO og REISE er mine lidenskaper! Gi meg et kamera og et interessant reisemål, og jeg glemmer tid og sted på få sekunder! Mine funn, observasjoner og oppdagelser fra verdens kjente og ukjente hjørner presenterer jeg her på Hamaca Reiseblogg.

Og du er hjertelig velkommen til å bli med meg på ferden!

Det var i 2008 jeg debuterte som backpacker i verdens mest folkerike land, Kina – uten returbillett og et eneste hotelloppholdet booket. Selv om det ble en røff start, fikk jeg tre fantastiske måneder i Asia. Jeg pådro meg også en reisefeber som enda ikke har sluppet taket.

I årene etter har jeg fylt opp alle sidene i passet mitt og besøkt over 70 land. Jeg har imidlertid forandret måten jeg reiser på en smule. Mens fokuset før var å se mest mulig på kortest mulig tid, liker jeg nå å bruke lengre tid i hvert land og fordype meg i kultur og levesett. Asia har blitt mitt favorittkontinent med sin krydrede mat, gjestfrie mennesker, interessante historie og vakre natur.

Siden det har jeg reist på flere backpackerturer, bilturer, storbyferier, fjellturer og utforsket mer av mitt eget vakre hjemland. Her er noen av opplevelsene, erfaringene og reisetankene jeg har gjort meg underveis:

Å la tilfeldighetene råde (Indonesia), Reise Alene (Nepal), Frykten for Rio (Brasil), Reise på ubestemt tid (Sri Lanka), Min første gruppereise (India) Drømmereisen (Sør-Amerika), Følelsen av å bli frastjålet kameraet (Frankrike), Vegetarianer på reise (Tyrkia++), Tre ganger jeg burde booket hotell på forhånd (Australia/Japan/Kroatia), Min største flyplasstabbe (India), Jakten på Paradis (Thailand).

Jeg har også fått øynene mer og mer opp for vår egen del av verden – De skandinaviske landene. Norge har alltid et eventyr på lur, mens Sverige stadig overrasker meg med sin lugne kultur og deilige mat. Det gjorde at jeg i 2020 startet opp Opplev Sverige, der jeg ønsker å inspirere enda flere til å reise til vårt vakre naboland.

Hvorfor jeg startet å reise

Etter videregående hadde jeg null motivasjon til å fortsette på skolen og liten peiling på hva jeg ville drive med resten av livet. Jeg endte da like godt opp med hele tre friår før jeg startet på høgskolen.

Det første året tilbragte jeg på Valdres Folkehøgskole med en tre ukers tur til Sør-Afrika. Dette var mitt første møte med den-store-ukjente-verden-utenfor-Europa, noe som virkelig ga mersmak! Jeg kjente det var på tide å planlegge en lengre reise på egenhånd! Etter å ha jobbet ræva av meg i seks måneder reiste jeg på min første backpackertur med destinasjon Sørøst-Asia. En fantastisk artig reise med null bekymringer og masse ny lærdom om både verden og meg selv. Og siden jeg også ville vise min nyanskaffede kjæreste hva verden hadde å by på, dro jeg like godt med han på en backpacktur jorda rundt på mitt tredje friår.

Endelig etter tre friår var skolemotivasjonen på topp igjen. Jeg tok derfor en bachelor i Digital Medieproduksjon, men jeg fikk heldigvis puttet inn litt reiser mellom studiene også. Jeg reiste blant annet til Burma, Thailand, Egypt, Italia, Latvia, Benelux-landene og hadde et semester med kulturstudier i India.

Hvorfor navnet Hamaca Reiseblogg?

Vel, etter min andre jorda rundttur synes jeg spansk var dødskult og hengekøyer det beste stedet å tilbringe tiden. Derfor ble det altså navnet, Hamaca, spansk for hengekøye. De siste årene har jeg også fått meg min egen tur-hengekøye, og setter virkelig pris på å kunne fordøye reiseopplevelsene dinglende under noen palmeblader.

Jeg elsker å reise fordi verden er livets beste skole! For meg er reising et livslangt studie i geografi, historie, religion, naturfag og språk. Men i tillegg lærer reising oss så mye mer, ikke minst om oss selv. Det er rart hvordan vi først legger merke til den vakre naturen i nabolaget etter at vi har reist til andre siden av verden. Verdens mangfold og kontraster lærer oss å sette pris på eget liv og godene vi er født med. Nye bekjentskaper på reisen gir oss dessuten innsikt i andre miljøer. Samtidig gjør reising oss mer tolerante og mindre redde for det ukjente. Men den aller største oppdagelsen på mine reiser er at den dominerende kraften i verden er godhet!

Mine reiser i årenes løp

Lengre utenlandsopphold

BACKPACKERTUR – Sørøst-Asia (3 mnd i 2008-2009)
Kina, Hong Kong, Vietnam, Kambodsja, Thailand, Malaysia og Singapore.

BACKPACKERTUR – Jorda Rundt (6 mnd i 2009-2010)
Thailand, Malaysia, Filippinene, Australia, USA (Hawaii, California, Nevada), Mexico, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama og opp til New York før vi dro hjem.

STUDIEOPPHOLD – Kulturstudier i India (3 mnd i 2012)

BACKPACKERTUR – Buss gjennom Sør-Amerika (6 mnd i 2016)
Brasil, Paraguay, Argentina, Bolivia, Peru, Ecuador og Colombia.

REISE PÅ UBESTEMT TID – Lengre opphold i utvalgte land (2017-2o18)
Sri Lanka, Maldivene, Kirgisistan og Kasakhstan

Bilturer

2011: Rundtur i Sør-Norge: viste meg hvor mye vakkert og uoppdaget vårt eget land har å by på!

2012: Biltur i Benelux-landene: et innblikk i disse flate landene med så velstelte hager.

2013: Norgesbiltur nummer to: denne gangen to uker i vakre Lofoten.

2014: Biltur i Øst-Europa: Biltur fra Norge hvor jeg besøkte hovedsakelig UngarnKroatia og Slovenia.

2016: To uker i Tyrkia: Fra Antalya til Kappadokia, vestover til Egirdir og ned til kysten sørvest for Antalya.

2017: To uker i Marokko: En rundtur i Sør-Marokko over Atlasfjellene, inn i vakre daler, ned til sanddynene i Sahara, bort til kysten og til slutt noen dager i Marrakech.

2018: En uke i Kirgisistan: En biltur fra Bishkek til Osh, og tilbake igjen med spennende stopp på veien.

2018: 9 dager i Italia: Fra Roma kjørte jeg gjennom Umbria og San Marino og opp kysten til Venezia. Deretter til matbyene, Modena og Parma, og videre ut til Cinque Terre.

Enkeltreiser

Jeg har også reist på mange enkeltreiser de siste årene, og dem kan du lese mer om i LANDOVERSIKTEN der jeg samlet alle landene jeg har skrevet om her på bloggen.

Oppsummering av reisene mine år for år:

Ønsker du kontakt eller samarbeid?

Les mer om hvordan du kan jobbe med meg, eller send en mail til: hamacareiseblogg@gmail.com

Jeg har fått sett en liten del av verden, men føler nå det er enda mer av verden igjen å se enn før jeg begynte å reise. Merkelig det der. Men er det ikke sånn da? At jo mer du vet, jo mer føler du at du ikke kan?

Livet er en reise – Å reise er livet

28 Kommentarer

 1. Liv

  Så gøy å få vite litt mer om deg! 🙂 Men jeg blir alltid så forvirret når jeg leser om den første turen din.. For du skriver at du først var i Kina, og så i Hong Kong. Er ikke Hong Kong i Kina? Vil ikke det gå for det samme?

  Svar
 2. Hamaca Reiseblogg

  Hei Liv!
  Hong Kong er «en spesiell administrativ region i den sydlige delen av fastlands-Kina» ifølge Wikipedia, men Hong Kong har jo faktisk egen myntenhet, eget styre, eget flagg og egne visumregler. Kinesere må faktisk ha egne visum for å komme inn i Hong Kong. Og vi som hadde vært i Kina før vi dro til Hong Kong måtte fortsatt igjennom passkontrollen og få nytt stempel.

  Derfor har jeg alltid tenkt Hong Kong som et eget land, selv om det kanskje teknisk sett er en del av Kina. Så jeg skjønner hva du mener med at du blir litt forvirret.. blir det jeg og. Men jeg vet at mange andre også tenker på HK som eget land, så tror jeg jeg fortsetter å ha det på lista mi 😉

  Svar
 3. Hamaca Reiseblogg

  Ja, det ble faktisk såpass, men angrer ikke et sekund! Folkehøgskole og to år med reising har gitt meg fantastiske minner for livet, og jeg hadde verken bil, leilighet eller studielån å tenke på mens jeg gjorde dette. Det er en av fordelene ved å reise i det stadiet av livet, men jeg vet mange føler press hjemmefra om å velge en karrierevei. Gjorde det selv, men fant fort ut at det ikke er noe stress! Jeg tror nok vi får mer enn nok år i arbeidslivet gitt! 😉

  Svar
 4. andri

  hei. Kjempe fin blogg. jeg har noen sprøsmål.
  jeg vet du lever billig og sånn men åssen får du penger til og reise så mye?
  Hvem reiser du sammen med?
  Jeg er kjempe glad i og reise selv men kommer meg liksom ikke noen sted. har ingen venner med samme interesse og jeg har ikke penger til det. har du noen tips?
  elsker bloggen/livstilen din !

  Svar
 5. Hamaca Reiseblogg

  Hei andri!

  Koselig å høre fra andre reiseglade! Kjenner igjen frustrasjonen ved å ikke ha penger eller venner som har muligheten til å være med. Jeg var i samme situasjon før min første backpackertur. Jeg bodde i en forholdsvis dyr leilighet i Drammen, jobbsøkingen ga lite resultater og venner var opptatt med utdanning/jobb. Men fire måneder senere var jeg på vei til Kina med en koselig fyr med samme drømmene som jeg.

  Løsningen min kom tilfeldigvis da jeg fant en nettside der man kunne søke reisefølge. Selv om jeg var litt skeptisk i utgangspunktet, la jeg inn en melding med litt info om meg selv og drømmereisen. Ikke lenge etter fikk jeg mail fra en hyggelig gutt fra Skien, som var like gira på å se verden som jeg. Etter å ha pratet litt sammen, møttes vi og la opp en løs reiserute. I mellomtiden hadde jeg flyttet hjem – for å slippe bokostnaddene, og jeg jobbet så mye som mulig i min gamle jobb på hjemstedet mitt. Jeg satt meg også opp som ringevakt på en barneskole og en barnehage for å få jobbet så mye som mulig. Ukene bestod av 6-7 jobbedager, men motivasjonen var skyhøy siden reiseplanene var klare! Det skal sies at jeg gjorde lite annet enn å jobbe og planlegge reise på denne tiden, og spinket og sparte i alle ender og kanter.

  Selv om jeg kanskje var veldig heldig med å finne et godt reisefølge på første forsøk, tror jeg helt sikkert det er mulig for andre å finne en likesinnet på en av disse nettsidene:
  – Vagabond Reisevenn: http://www.facebook.com/groups/reisevenn/
  – Reisevenn: http://reisevenn.ning.com/
  – Reisefeber: http://www.reisefeber.no/no/forum/cgi-bin/show_postings.cgi?forum=403
  – Reiseliv: http://www.reiseliv.no/reisefolge

  Så reisene mine har jeg finansiert helt selv gjennom hard jobbing, eller i kombinasjon med lån/stipend fra Lånekassen da jeg skulle til Sør-Afrika med folkehøgskolen eller når jeg nå skal ta Kulturstudier i India.

  Jeg har stor tro på at du kan greie det samme! Finn motivasjonen, gjerne sammen med en annen reiseglad, kutt de unødvendige utgiftene i hverdagen og jobb så mye du orker. Før du vet ordet av det sitter du på flyet til det store utland!

  Her har jeg listet en del spare-tips til Jorda-Rundtturen: http://www.hamacareise.com/2011/10/12/hvordan-spare-opp-til-jorda-rundt-turen/

  Håper dette kan gi deg mer inspirasjon og motivasjon til å gjennomføre reiseplanene dine! Hvor drømmer du om å reise forresten? 😀

  Svar
 6. andri papanicolas

  Hei og tusen takk for alle tipsene! Det er til utrolig god hjelp!
  jeg har laget meg bruker 😀 Jeg er en veldig hardtarbeidene student, men det virker fortsatt litt knapt til en langreise. Jeg går reiselivslinja på Lillehammer og skal ta fagbrev som resepsjonist. Etterpå skal jeg prøve meg som flyvertinne/Guide så da møter jeg vel forhåpentligvis noen med samme interesse. men det er godt og tenke på at jeg ikke er aleine. Hjemmesiden din er veldig inspirerende og jeg kjenner det klør i fingra etter og komme seg ut i verden. Men jeg har et par spørsmål til : p Foretrekker du interail eller fly? Har du tenkt og få deg en jobb innen reising eller en bra jobb og tjene penger og ta ferier? Tar du ting på sparket eller planlegger du det meste ? jeg synes det er spennende og høre andre reise interesserte sine planer : ) at the moment drømmer jeg om safari i afrika. eller jobbe i x-plorer og være løvepasser. Det høres ut som en drøm. Ellers har jeg så lyst til og slenge på meg ryggsekken og bare reise der vinden tar meg : ) gjerne sove ute og skaffe nye venner og få opplevelser for livet!

  Svar
 7. Hamaca Reiseblogg

  Helt enig, synes det er gøy å høre om andre reiseglades planer og interesser. Så spennende å gå reiselivslinje da! Vurderte det selv da jeg skulle velge yrkesvei, men endte opp med videoproduksjon isteden. Håper likevel å få kombinert de to i fremtiden. Jeg har mange drømmer om å lage serier, reiseprogram eller dokumemarer i utlandet, gjerne i Asia – har blitt veldig glad i det kontinentet. Foreløping blir det bare noen småprosjekter på egenhånd. Jeg skal jo til India og studere i tre måneder nå, og tenkte å lage noen små reisevideoer derfra. Om jeg har nok penger når jeg kommer hjem har jeg også planer om en interrail i Øst-Europa i sommer. 😀

  Det er litt opp og ned om jeg planlegger eller tar ting på sparket, men jeg reiser sjelden gjennom andre reiseselskaper. Jeg liker å kjøpe flybillettene selv, og være fri til å reise hvor jeg vil, når jeg vil. På lengre turer blir det naturligvis mer planlegging, mens på Egyptturen min for et år siden tok vi helt på sparket.

  Jeg foretrekker flyreise over de lengre strekningene, men tar oftest buss og tog innenfor et land. Jeg reiste f.eks med buss ned hele mellom-Amerika, fra Mexico til Panama. Veldig artig reise! Føler jeg ser og lærer mer om landene på den måten. Men har aldri vært på ordentlig interrail, så håper jeg får muligheten til det i sommer.

  Jeg stemmer for at du bare slenger på deg ryggsekken jeg 😉 Når man opplever verden på sine egne premisser, lærer man også mye om seg selv. Det blir både prøving og feiling, men man lærer mye om praktisk planlegging, hvordan følge kart og hvordan kommunisere med ukjente mennesker. Synes det har vært helt topp å reise som backpacker selv, og gjør det gjerne igjen!! Men neste gang har jeg faktisk lyst til å prøve det helt på egen hånd. Har hørt mange har sagt at det er en stor utfordring, men at man lærer utrolig mye ved å tvinger seg selv til å bli enda mer utadvent og nysgjerrig.

  Men du må huske at jeg ikke studerte de to årene jeg reise som backpacker. Jeg bare jobbet og sparte, også dro jeg på tur, så tar nok lengre tid å spare opp når man er student… men om motivasjonen er der, er jeg sikker på at det er mulig det og! 😉

  Svar
 8. andri

  tusen takk for god informasjon og tips ! Fortsett og blogg !
  lykke til i India!

  Svar
 9. Fiberbabe

  Veldig glad for at jeg fant bloggen din! Jeg sender adressen til meg selv og skal lese mer i kveld 🙂 Har (endelig) bestemt meg for at jeg skal tørre å følge drømmen min om å reise nemlig.. 🙂 🙂

  Svar
 10. Fiberbabe

  Det er det jeg tenker også – kommer nok til å angre resten av livet hvis jeg IKKE drar.. =) Jeg vet ikke helt enda.. reiser i desember/januar og til april ca så må bli et sted der det er litt varmt. Sør-Amerika, Karibien, Australia, Thailand? Not sure.. Noen steder jeg bare MÅ dra? =)

  Svar
 11. Maiken

  Liker virkelig bloggen din! Skulle gjerne hatt den for ett år siden da jeg reiste endel og kommer definitivt til å fortsette å følge med for jeg elsker elsker å reise 🙂 jeg har reist endel, men ble skikkelig misunnelig på deg nå!
  Du burde ta turen til Florida, det var mye bedre enn jeg forventet også var det jo som du sier eventyrland for voksne der, ett stort pluss! 🙂

  Svar
 12. Stigen

  Hei , veldig fin og systematisk side du har laget ! Mange bra artikler ogsaa.
  Liker bildene dine, jeg har ogsaa Lumix tz10 + undervannshus og synes det er et av de beste kompaktkamerane som er. Jeg tenker no paa aa oppdatere til Luimx TZ30…bare fordi jeg er en technofreak som vil ha siste nye!

  Jeg driver ogsaa og prover aa utvikle min egen side til reisene mine rundt jorden. Jeg har skrevet paa norsk hitil, men lurer paa aa opprette en side paa engelsk heller for litt mer mass-appeal…mange av dem som blogger paa engelsk kan tjene gode penger paa reklameinntekter paa sidene deres. Noen av dem dekker hele reisene med det !
  Helsing Stig

  Svar
 13. Hamaca Reiseblogg

  Stigen: Takk skal du ha =) Var innom siden din, veldig fin den og – og for en tur dere skal på! Det blir sikkert helt topp!

  Har vurdert hva jeg kan gjøre for å få flere besøkere selv, for virker som reiseblogging i Norge ikke er det mest populære.. men jeg vil egentlig ikke gi opp håpet, og jeg vet jeg skriver bedre på norsk. Men vi får se.

  Blir gøy å følge med dere hvert fall! =)

  Svar
 14. Linnea

  Hei Ingeborg,

  Gratulerer så mye!

  Hvis du ikke allerede vet det kan jeg fortelle at du er en av finalistene i Supersaver Travel Blog Awards!

  Mandag 13. mai avsluttes konkurransen, men før det har du god tid til å samle stemmer. Vil du gjøre leserne dine oppmerksomme på at du er med i finalen laster du helt enkelt ned den nye badgen og plasserer den på bloggen din. Badgen finner du her (nederst på siden): http://www.supersaver.no/konkurranse/blog-awards/reiseblogg

  Nå er det bare å krysse fingrene og håpe på mange stemmer!

  Lykke til!

  Med vennlig hilsen,
  Linnea

  Svar
 15. Linnea

  Hei!

  Du var finalist i Supersaver Travel Blog Awards. Jeg vil gjerne komme i kontakt med deg via e-post hvis det er mulig.

  Vennlig hilsen,
  Linnea

  Svar
 16. Reiselykke

  Hei Hamaca. Så hyggelig du stakk innom Reiselykke og hilste på – dermed ble jeg klar over deg også. Har nå sett litt rundt hos deg også: så fin blogg! Variert, bilderik og spennende. Hyggelig å hilse på 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Så artig du stakk innom! 😀 Er gøy å oppdage noen nye reisesider iblant! Jeg liker så godt navnet på sida di; REISELYKKE – blir glad bare av å høre det inni hodet mitt, siden jeg alltid er så lykkelig på reise =)

   Svar
 17. Dinosauren

  Hei!
  Skikkelig fin reiseblogg du har!
  Kom tilfeldigvis innom da jeg skulle finne informasjon om å søke visum til India. Det er så artig å søke rundt på bildene og sidene dine. Og masse nyttig informasjon er det her!
  Det er helt riktig som du sier, man er aldri for gammel til å sette seg et nytt reisemål. Mannen min og jeg backpacket 10 måneder i 1982/83. Pengene vi brukte var nok til å kjøpe en leilighet. Vi har aldri angret på at vi reiste i steden. Den gangen var kontakten med hjemmet en telefonsamtale og brev sendt til «poste restante» ulike steder på reiseruta. Nå når barna er blitt voksne har vi tatt opp reisingen til fjerne strøk. Denne gangen går turen til India med Smartphone!
  Lykke til videre på ferden!
  Karin

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Oi, er nok en helt annen måte å reise på nå enn for 30 år siden ja 😉 Godt dere kan ta opp reisingen igjen nå da! Det er jo en god anledning til å komme tilbake til stedene dere besøkte på backpackerturen, og sjekke hvordan det har blitt der. Så gøy at dere skal til India! Åh, kjenner jeg får kriblinger i kroppen bare jeg tenker på India.. Vanskelig å finne et mer spennende land altså! Håper dere får en riktig god tur!!! 😀

   Svar
 18. Louis Grube

  Hei! Fin blogg du har. Jeg kom over den da jeg søkte etter norske blogger hvor det var skrevet om Panama, som er vårt neste reisemål. Er liksom deg svært opptatt av å reise. Har som mål å besøke alle land, ganske ambisiøst når man ikke er forretningsmann, men og er nå oppe i 117. Har en også en gutt på snart ni år som jeg håper vil følge etter, han er allerede oppe i 46. Elsker også å ta reisebilleder, (dog på hobby nivå og med et amatør kamera), spesielt av mennesker, så dine fototips satte jeg stor pris på. Selv om jeg har benyttet noen av teknikerne tidligere, fikk jeg noen gode nye ideer. Takk, og lykke til videre! 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Louis! 117 ja, det er mange land! Er ikke i nærheten av så mange selv enda, men kanskje i fremtiden? Så bra at fototipsene mine kunne være til hjelp for deg, og hyggelig at du og sønnen din deler samme interesse! Håper det blir mange nye, fine reisebilder fremover! =)

   Svar
 19. Selma

  Hei! Jeg kom nettopp over reisebloggen din, og jeg må si jeg blir utrolig inspirert til å reise selv og oppleve alt det verden har å by på. Det er veldig gøy å lese om reisene dine, og jeg får lyst til å dra til flere av stedene du har vært. Jeg er 16 år gammel og har planer om å ta minst ett friår etter vgs. Allerede nå prøver jeg å få meg en jobb slik at jeg kan starte tidlig med å spare opp penger til å reise. Jeg vil oppleve andre kulturer, bli kjent med nye mennesker og få erfaring. Syntes spesielt innlegget ditt om Maldivene var veldig interessant, at man faktisk kan reise dit «billig». Sri Lanka virker også som et sted jeg må besøke! Gleder meg til å følge med videre på det du opplever! :))

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Selma! Så hyggelig kommentar!! Synes absolutt du burde vurdere et friår etter vgs og reise! Reising er livets beste skole, spør du meg =) Både Maldivene og Sri Lanka kan anbefales på det sterkeste – veldig interessante land! Lykke til videre med skole så lenge, og hold på drømmen!!

   Svar

Legg igjen en kommentar