Forandring i planene gitt. Det er rart hvordan et lite lunsjbesøk kan forandre fremtiden min såpass mye, men nå havner jeg plutselig i India i 2-3 måneder til våren isteden! 

For litt siden skrev jeg om planene mine om å reise alene til Asia og lage reiseprogram, noe jeg har drømt om en stund. Men da jeg for en ukes tid siden fikk høre om Kulturstudier, tenke jeg at det helt sikkert vil være lurt å lære meg mer om Sør-Asiatisk kultur og religion, før jeg begynte med de mer omfattende filmprosjektene mine.

Studiet som interesserte meg var Sosialantropologi og religionsstudier i Pondicherry i India. Men jeg måtte både få det godkjent i bacheloren min i Digital Medieproduksjon, samt få plass på studiet. Jeg sendte en begrunnende søknad til skolen der jeg la vekt på at jeg ville bruke denne kunnskapen i fremtidige dokumentarfilmprosjekt, og fikk vite i dag at jeg fikk Kulturstudier godkjent! Yeey!

Studiet er lagt opp med en selvstendig leseperiode i januar, 10 intensive uker i India fra februar med obligatoriske forelesninger hver dag, samt obligatoriske oppgaver underveis og to skriftlige eksamener på slutten.

India er et land jeg vet svært lite om, og som har en kultur og en religion som står i sterk kontrast til Norges. Studiet vil derfor gi meg innblikk i en helt annen del av verden. Nye mennesker, nye skikker, nytt miljø og helt nye opplevelser!

Og jeg vil så klart lage både filmer og blogginnlegg mens jeg er på tur!

Dette tror jeg blir helt knall! Gleder meg vilt!

Relaterte artikler

16 Kommentarer

 1. Maria

  Åh, så spennende!! Jeg vurderte å studere gjennom Kulturstudier selv faktisk:) Opplegget deres høres jo veldig bra ut. Er jammen ikke lenge til du reiser da!

  Jeg vet faktisk om ei hyggelig svensk jente som også skal til Pondicherry i februar, verden er liten ;p

  Svar
 2. Annikens Verden

  Jeg gleder meg på dine vegne! Dette er virkelig kjempe spennende! Vi har vurdert å reise til India i 2012, men foreløpig ser det ut som Indonesia elelr Cuba går av med seieren for neste år 🙂

  Svar
 3. iThailand.no

  Kult kult kult! Jeg skal gjøre mitt antropologiske feltarbeid i Thailand og blir der fra januar 2012 til august. Tenkte jeg skulle ta meg en tur til Pondicherry i løpet av denne perioden for å hilse på gamle kjente og snakke med noen av lærerene på Kulturstudier, spesielt Knut Jacobsen. Hadde vært artig å hilst på deg da også. Er undervisningen fortsatt på Kailash? I såfall kan jeg si at der er jævlig fint! Beach like ved, hengekøyer, blomster overalt. Kanskje jeg legger ut noen bilder derfra snart. Glad på dine vegne, hører du er inspirert, og det smitter over. Lykke til. PS! Kjapp deg å søke om visum. Kan være mye tull med den indiske ambassaden. Og søk om turistvisum 6 måneder, ikke student !

  Svar
 4. Hamaca Reiseblogg

  Robin: Kolera – det er den drikkevaksinen det, er det ikke? Må få tatt den ja 🙂

  Maria: Oi! Du gjorde det ja! Du skulle ha blitt med du og 😀 Er ikke for sent enda 😉

  Annikens verden: Takk! Indonesia og Cuba har jeg hørt er nydelige steder de og, så blir nok helt sikkert en bra reise på dere 😉

  Svar
 5. Hamaca Reiseblogg

  iThailand: Så stilig! Høres ikke feil ut å være i Thailand såpass lenge! Hva slags feltarbeid skal du gjøre i Thailand?
  Bare å ta kontakt når du kommer til Pondi, hadde vært hyggelig og møttes! Jeg vil gjerne høre litt mer om dine arbeider i Thailand og. 🙂
  Vet lite om hvor undervisningen foregår, men har sett bilder av at det er rett ved stranda 😀 Legg gjerne ut noen flere bilder fra skolehverdagen altså! Fine bilder fra Mahabalipuram og forresten. Leste vi skulle på noen utflukter i nærheten i løpet av den første uka. Var dette en av disse?
  Åh, ikke studentvisum? Hva er forskjellen på de to?

  Svar
 6. iThailand.no

  Mange av studentene ble fanget i byråkratiet når de søkte om studentvisum fordi det er ikke et indisk universitet. Koster vel en del mer også tror jeg. Vi ble anbefalt å ikke søke studentvisum fordi det ble så mye tull. Men vet ikke hva Kulturstudier sier nå. Det letteste er å få vanlig turistvisum.

  Svar
 7. Maria

  Ja, jeg drev å lurte på å studere spansk i Argentina, men slo det fra meg. Kan jo hende det blir ved en annen anledning 😉

  iThailand: Er Knut Jacobsen foreleser for Kulturstudier?? Jeg har nemlig hatt han som foreleser i et par fag ved UiB (buddhisme, hinduisme, osv) 🙂 Utrolig kunnskapsrik mann! (Kanskje litt kjedelig i undervisningsmåten, men absolutt en mann med MYE kunnskaper om asiatisk kultur og asiatiske religioner 🙂

  Svar
 8. Anastasia

  Wow 😀 høres kjempe spennende ut 🙂 Husk å hold oss oppdaterte 😉 Ønsker deg et lærerikt opphold i India 😀

  Svar
 9. iThailand.no

  Jeg tar master i sosialantropologi og på feltarbeidet i Thailand skal jeg se nærmere på bruken av religiøse amuletter (talismaner) (og den sosiale og kulturelle konteksten dem inngår i).

  Svar
 10. May

  åå, det er så fint i Pondicherry og på den studieplassen! gled deg!

  Svar

Legg igjen en kommentar