2016, hvor ble du av? Du kom og gikk så fort som bare det! Heldigvis sitter jeg igjen med mange gode minner fra 13 ulike land, hvorav 7 er helt nye. Tid for en oppsummering av året!

Oppsummering fra tidligere år finner du her:

 

Vinteropplevelser i Oslo

Vinteren 2016 begynte ganske rolig reisemessig med snø og kulde i Oslo. Likevel ble det flere nye opplevelser i nærområdet med aking i Korketrekkeren, varm kakao og soloppgang fra Holmenkollen og feiring av Kongeparet ved slottet.

Høydepunkt: Aking i Korketrekkeren

2017-01-04_0001

 

Gjensyn med London

Utrolig nok var det hele 12 år siden mitt forrige London-besøk. Derfor bestemte Kenneth og jeg oss for å ta en vinter-helgetur for å oppleve Harry Potter-studioet, spise på gode vegetarrestauranter, besøke noen ukjente deler av byen og se en musikal. Det var virkelig gøy å oppleve London på nytt. Og siden jeg allerede hadde sett mesteparten av de store attraksjonene kunne vi konsentrere oss om nye deler av byen.

Høydepunkter: Harry Potter-studio og annerledes guidet tur i Shoreditch

2017-01-04_0002

 

Kåret til Norges Beste Reiseblogg

I februar var det superstas å få tildelt den gjeve prisen, Norges Beste Reiseblogg 2016 av Travelmarket. Etter mange år med mye hard jobbing var det virkelig hyggelig å få denne utmerkelsen!

2017-01-08_0001

 

På sykkel i Flandern

I april dro jeg sammen med to andre bloggkollegaer til Flandern, der vi på sykkel tok oss mellom de vakre byene Gent og Brugge, og videre ut mot kysten. Langs veien fikk vi både smake herlig sjokolade og deilig gourmetmat, samt se vakker arkitektur og flotte (og flate) landskap.

Høydepunkt: Sjokoladesmaking og laging

2017-01-04_0003

 

Høyt og lavt i Tyrkia

Tyrkia er et land jeg virkelig har fått øynene opp for de siste årene. Og etter å ha sett bilder og filmer av det spesielle fjellandskapet i Kappadokia bestemte Marthinsen og jeg oss for å ta en roadtrip i området. Det endte med å bli to legendariske uker der vi for første gang fløy luftballong, gikk flotte fotturer, møtte utrolig vennlige mennesker og fant en bortgjemt idyll langs Antalya-kysten på slutten.

Jeg synes det er veldig trist at det er så mye uroligheter i Tyrkia om dagen og at mange nå ser på landet som en utrygg destinasjon. Tyrkerne vi har møtt på våre turer har alltid vært imøtekommende og hyggelige, og jeg unner dem absolutt ikke den vanskelige hverdagen mange der har nå. Vi får virkelig håpe 2017 blir et bedre år for Tyrkia!

Høydepunkt: Luftballong over Kappadokia

2017-01-04_0004

2017-01-04_0005

 

Lansering av eget nettkurs

Jeg har alltid likt å finne nye måter å dele tips og kunnskap på her på bloggen. Derfor bestemte jeg meg for å lage et nettkurs om kreativ reisefotografering for å dele erfaringene jeg har gjort meg som reisefotograf de siste årene. Det var en stor jobb å sette sammen kurset med 5 moduler og 23 videoleksjoner, men i april ble det endelig ferdig, og første påmelding kunne starte.

Nå er nettkurset permanent åpent for påmelding, så det er bare å gå inn her hvis du er interessert i å bli en bedre reisefotograf: www.nettkurs.hamacareise.com

2017-01-05_0001

 

Ungarn

I starten av juni ble jeg invitert til Ungarn sammen med rundt 20 andre nordiske reisebloggere. Vi hadde et busy program i Budapest hvor vi reiste til mange attraksjoner jeg allerede hadde besøkt. Likevel lærte jeg en del interessante ting om byen og den ungarske kulturen. Deretter ble vi delt opp i mindre grupper og sendt til Hévíz, en liten velværeby sørvest for Budapest. Der ble det blant annet nok en luftballongtur over vakkert, grønt landskap og et gjørmebad i den termiske innsjøen.

Høydepunkt: Bad i termisk innsjø

2017-01-04_0006

 

Sykkeltur langs Kattegattleden i Sverige

Sykkelturisme begynner virkelig å ta seg opp om dagen, noe også Sverige har forstått. I midten av juni fikk jeg derfor være med VisitSweden å utforske Sveriges første nasjonale sykkelsti, Kattegattleden. Fra sykkelsetet utforsket jeg store deler av kysten langs vest-Sverige, fra Gøteborg i nord til Helsingborg i sør. Vi var innom gamle slott, flotte hoteller, koselige fika-steder, svære hageanlegg, vingård, ølbryggeri og diverse andre steder.

Høydepunkt: Vinsmaking på Arild Vingård og smaking av superfersk asparges hos Kullasparris

2017-01-04_0007

 

Kjæreste-weekend på Dalen Hotel

Siden vi visste at vi snart skulle være lenge borte fra vårt kjære hjemland var det ekstra deilig å avslutte sommeren i Norge med en liten Norges-reise. De siste dagene i juni ble jeg invitert til Dalen Hotel og fikk blant annet kjøre båt på Telemarkskanalen, utforske det ærverdige hotellet, lære om livet til Rui-jentene, og nyte førsteklasses vegetarisk gourmetmat på hotellets restaurant.

Høydepunkter: Båttur på Telemarkskanalen, 5 retters vegetar og besøk på Rui

2017-01-04_0008

 

Et halvt år på buss gjennom Sør-Amerika

Da sommeren var på sitt beste i Norge satt Kenneth og jeg kursen mot Rio de Janeiro for å starte på vår bussekspedisjon gjennom kontinentet, Sør-Amerika. Lite visste vi at det ville bety over 13.000 km og 240 timer i bussetet for å komme gjennom Brasil, nord-Argentina, Paraguay, Bolivia, Peru, Ecuador og Colombia. Det ble litt av en tur!

I tillegg til reisingen skulle Kenneth levere sin masteroppgave i jus og jeg jobbe med bloggen, spansklæring og relansering av nettkurset. Til tross for et par sykeopphold og noen uforutsette omveier med buss fikk vi det til på et vis, selv om det betydde noen harde prioriteringer underveis.

Brasil

Brasil var heldigvis ikke like skummelt som jeg fryktet på flyet til Rio de Janeiro, men vi fant oss likevel ikke helt til rette på kontinentet i løpet av våre to uker der. På vår vei vestover i Brasil fikk vi både sett storbyer, ei tropisk øy ved navn Ilha Grande, vært på treg togtur og utforsket de flotte Iguazu-fossene.

Høydepunkter: Rio de Janeiro og Iguazu Falls

2017-01-05_0002

Paraguay

Paraguay var et land mer etter min smak med mye ukjent og interessant å lære. Det fantes ikke noen store turistattraksjoner der, men Asuncion er en fin by å utforske til fots. I tillegg var oppholdet på økogården, El Roble, en veldig annerledes og minneverdig opplevelse.

Høydepunkter: El Nomada Hostel og besøk på El Roble

2017-01-05_0003

Argentina

Vi hadde egentlig ikke tenkt å reise innom Argentina på turen. Likevel endte vi opp med å besøke landet TO ganger. Den første var en dagstur for å se andre siden av Iguazu Falls. Den andre gangen valgte vi å dra nedenom Argentina istedenfor å krysse det store ødelandet mellom Paraguay og Bolivia, som vi hadde hørt mye rart om.

Grensekrysningen mellom Paraguay og Bolivia viste seg imidlertid også å by på et par utfordringer med bleiesmuglere og tidsforskjell, men vi kom oss omsider trygt til Salta. Der feiret jeg min 28 års dag mens vi begge prøvde å bli friske fra hver våre helseproblemer. Vi stakk også innom San Salvador de Jujuy og Humahuaca før vi dro videre til Bolivia.

2017-01-05_0004

Bolivia

Boliviaoppholdet startet med en kald, men utrolig flott firedagers biltur gjennom landskap jeg aldri tidligere har sett maken til. Turen gikk gjennom et ørkenplatå på 4-5000 moh i sørvest-Bolivia og videre nordover til Uyuni, verdens største saltørken.

Deretter busset vi videre til Cochabamba, der jeg tok mine første spansktimer på turen og ENDELIG fikk bukt med forkjørelsen som hadde plaget meg i en måned. I La Paz endte vi med å tilbringe 3 uker. Det ble blant annet både taubaneturer, mange herlige vegetarmåltider, mer spansktimer, økocamping, besøk hos inkaenes forfedre, gatefotografering og Cholita Wrestling. Siste stopp i Bolivia var Copacabana ved Titicaca der vi fant oss noen helt spesielle økohytter med tidenes utsikt!

Høydepunkter: Uyuni-biltur, La Paz og økohytter ved Titicaca

2017-01-05_0005

Peru

Peru var et av landene i Sør-Amerika jeg hadde størst forventninger til, og heldigvis viste de seg å bli innfri. Vi startet med et lite opphold i koselige Arequipa og en tredagers fottur i Colca Canyon. Deretter bar det til Cuzco hvor vi blant annet fikk lære mye interessant om Inkakulturen, gått Salkantay-trek til Machu Picchu og utforsket Den Hellige Dal. Mitt 6. World Wonder kunne sjekkes av lista!

Videre fulgte en fæl 16 timer busstur til oasebyen, Huacachina, et par dager i Lima og en svingete busstur opp til Huascarán Nasjonalpark. Her fikk vi brynet oss på en 5150 meter høy fjelltopp der vi trengte tau, stegjern og isøks for å komme opp. Og til slutt et par dager i Trujillo og strandbyen, Mancora.

Høydepunkter: (haha, litt for mange!) Colca Canyon, Salkantay/Machu Picchu, Huacachina og fjelltur i Huascarán

2017-01-05_0006

Ecuador

De første dagene i Ecuador tilbragte vi i Guayaquil. Byen var ikke superinteressant og var i tillegg glovarm, derfor dro vi fort videre til Quito. Der hadde vi base i en AirBnb-leilighet slik at Kenneth fikk jobbet med masteroppgaven, mens jeg tok litt småturer til steder i området.

Jeg var blant annet på sykkeltur ned den aktive vulkanen, Cotopaxi, og besøkte tropiske Mindo der jeg fikk se mange rare vesner og deltatt på sjokoladeworkshop. Etter masteroppgaven var levert dro vi sammen til Quilotoa-området hvor vi bodde på en skikkelig ecolodge. Endelig fikk jeg anledning til å dra på ridetur, slik jeg hadde drømt om, pluss at vi hadde en flott fottur rundt krateret til vulkanen, Quilotoa.

Høydepunkter: Ecuadoriansk sjokolade, Cotopaxi-sykkeltur og ridetur ved Quilotoa

2017-01-05_0007

Colombia

Da vi krysset grensen til Colombia kjente vi at vi begynte å bli dritt lei av all bussingen. Vi tok derfor litt mindre bussetapper og stoppet noen dager i både Pasto og Popayan. Neste stopp var den lille kaffebyen, Salento, en skikkelig positiv overraskelse med nydelig arkitektur, en fin dal med skyhøye palmer og kaffesmaking.

Siste busstrekning ble til Medellin, byen der vi hadde turens beste Free Walking Tour og var med på en privat guidet tur med en politimann som hadde kjempet mot Pablo Escobar. Siden det nærmet seg hjemreise til kalde Norge bestemte vi oss for å ta en strandferie før hjemreisen fra Cartagena. Vi tok derfor fly ut til den karibiske øya, San Andres. Det var herlig med litt palmesus, snorkling og soling etter mange måneder i høyden! Til slutt ble det to dager i fargerike Cartagena før det var på tide å vende hjemover til jul.

Høydepunkter: Kaffe i Salento, Pablo Escobar-tur og Cartagena

2017-01-05_0008

Jeg har enda liten peiling på hvor 2017 vil ta meg, og det er spennende å tenke på. Nysgjerrigheten og reiselysten min er fremdeles sterk, og jeg vet det fortsatt er mange interessante, overraskende og vakre steder i verden som bare venter på å bli utforsket!

Tusen takk for at du fulgte reisene mine her på bloggen i 2016!

Kom gjerne med tilbakemeldinger på innholdet her på Hamacareise – enten det er ris, ros eller nye ideer! Jeg setter veldig pris på innspill, både i kommentarfeltet, på Snapchat og på mail!

Jeg hadde også satt veldig pris om du vil støtte meg med en stemme i årets kåring av «Norges Beste Reiseblogg». Det gjør du ved å gå inn her og like/kommentere på bildet som kommer opp 😉 

Hvor drømmer du om å reise i 2017?

Relaterte artikler

10 Kommentarer

 1. Renates Reiser

  Wow, dette kan vel kanskje beskrives som det ultimate reiseåret? Helt fantastisk! 😀 I 2017 håper jeg å besøke både nye og gamle destinasjoner, men først og fremst frister Iran veldig. En tur til Mellom-Amerika venter også. Ellers håper jeg på mange nye naturopplevelser både i inn- og utland. 🙂

  Svar
 2. Lise-Marie

  For et reiseår! Det har vært kjempespennende å følge og lese. Jeg har selvfølgelig allerede stemt på deg og håper du vinner. Av flere reiseblogger jeg følger er din den jeg liker aller best, mye fordi du har et fint design og bra bilder – det gjør bloggen mye mer fristende å lese 🙂

  Drømmereisen i 2017 vil være å faktisk reise et sted. Og om jeg ikke kommer meg ut av landet vil jeg i alle fall utforske Norge litt mer.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk, Lise-Maria! Veldig hyggelig å høre altså!! Og takk for stemmen din! Ja, det er mange flotte destinasjoner her i Norge også. Man trenger absolutt ikke å reise til andre siden av kloden for å oppleve noe nytt og spennende =)

   Svar
 3. Geir

  Bare så det er sagt: Du er fremdeles Norges beste reiseblogg – og jeg kan ikke i min villeste fantasi finne noen som er i nærheten av det nivået bloggen din befinner seg på.

  Svar
 4. Marianne - Glimt av verden

  Det er jammen ikke småtteri du har fått oppleve i 2016! Kappadokia er jo spesielt flott, og et halvt år i Sør-Amerika skulle jeg gjerne opplevd selv. Blir spennende å se hvilke verdenskroker du kommer til å besøke i 2017!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, Kappadokia er en av mine favoritter fra fjoråret. Helt nydelig sted! Det var også spennende å endelig få utforsket Sør-Amerika ja. Det har stått på lista helt siden jorden-rundtturen min i 2010 =)

   Svar
 5. FREEDOMtravel

  Vilken fantastisk resa i Sydamerika! Vi har inte varit där alls, så allt har varit nytt och okänt för oss att läsa om (har kanske inte läst allt, men vissa delar). Hoppas verkligen vi kommer dit någon gång! Bolivia, Peru och Ecuador … åh så spännande! 🙂 Önskar ett nytt härligt reseår 2017!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Sør-Amerika kan anbefales på det sterkeste! Mange varierte og spennende destinasjoner! Bolivia, Peru og Ecuador var blant favorittene mine faktisk. Ha et flott nytt reiseår dere og! =)

   Svar

Legg igjen en kommentar