2017 er hvert øyeblikk historie. Det er på tide å utføre mitt årlige romjulsrituale – se tilbake på reisene jeg har hatt det siste året.

Hvert år til nå har det slått meg hvor mye spennende og variert jeg har opplevd. Dette året er heldigvis intet unntak. Alt i alt har jeg besøkt 10 ulike land, hvorav 2 av dem er nye.

Jeg har blant annet fått besøkt overraskende mange nye storbyer i Europa; Paris, Hamburg, Madrid, Barcelona og Praha. Jeg har fått vandre i ukjente fjellstrøk; Atlasfjellene, Pyreneene og Alpene. Mens høsten har bydd på helt andre typer reiseopplevelser; jobbe som frivillig i Hellas, besøk til fransk venninne og å starte et nytt liv på reise på Sri Lanka.

Oppsummering fra tidligere år finner du her:

 

DETTE ER REISEÅRET 2017

Oslovinter

Siden jeg akkurat hadde kommet hjem fra et halvt års reise i Sør-Amerika ble det ikke så mye reising på starten av året. Men det ble litt fototurer i Oslo, jeg fikk andreplassen i kåringen av Norges beste Reiseblogger på Reiselivsmessa og det ble litt hjemmekontor og jobbing på Scandinavian Photo.

 

Roadtrip i Sør-Marokko

I mars var det deilig og endelig være på reisefot igjen. Thomas og jeg søkte varme, en annerledes kultur, og et sted ikke altfor langt unna Norge. Derfor endte vi opp med to ukers biltur i Marokko. Det resulterte i både vandring i Atlasfjellene, besøk i gamle kasbaher, sandørkentur med eksnomade med soving under stjernene, besøk i fiskelandsbyer langs kysten, og noen dager med med gatefotografering i Marrakech.

Høydepunkt: Sove på sanda under stjernene i Sahara.

 

Kunst og historie i Madrid

Madrid var en by jeg enda ikke hadde satt mine føtter i før i mai, da jeg ble bedt på pressetur dit med en gjeng norske journalister. Spanias hovedstad viste seg å være et sted hvor jeg både kunne nyte smakfull mat og vin, beundre verdenskjent kunst og besøke storslåtte palass.

Høydepunkt: Gå gatelangs i det kunstneriske nabolaget, Malasaña

 

Venninnebesøk i Bremen og Hamburg

Selv om jeg har vært innom Tyskland flere ganger på ulike reiser hadde jeg enda til gode å utforske mange av storbyene. Det passet derfor bra å kombinere et besøk til min venninne, Ritika, med noen dagers sightseeing i Bremen og Hamburg. Bremen ble definitivt favoritten – en by som overrasket meg på mange måter med koselige smågater, et fantastisk rådhus, et gedigen vinkjeller og en nydelig rhododendronpark.

Høydepunkt: Omvisning i rådhuset i Bremen

 

Øyhopping i den svenske skjærgården

For tredje år på rad ble det en opplevelsesfylt bloggtur til söta bror. Denne gangen med fokus på utforsking av skjærgården. Vi startet øyhoppingen fra Gøteborg og tok oss oppover kysten til både Vrangö, Styrsö og Käringön. En herlig måte å starte sommeren på!

Høydepunkt: Overnatting på Pensionat Styrsö Skäret og Villa Sjötorp

 

Pyreneene og Barcelona

Mer Spania! Denne turen til et mer ukjent område – nemlig Pyreneene helt nord i landet. Sammen med to journalister og en guide utforsket jeg fjellområdene i vakre Sobrarbe Geopark. Siste halvdel av Spania-turen møtte Thomas meg i Barcelona, før vi tok et par dager i en strandby lengre sør (som jeg allerede har glemt navnet på). Men fjellområdene i nord imponerte meg definitivt mer enn Barcelona gjorde!

Høydepunkt: Overnatting på O Chardinet d’a Formiga i Charo.

 

Praha og musikkfestival i Ostrava

I juli satte jeg kursen mot Tsjekkia for å være med på en pressetur hvor vi skulle bli kjent med Praha utenfor turistløypa. Vi fartet rundt på rosa bysykler, besøkte det fascinerende samtidskunstmuseet DOX, drakk kaffe i gamle fabrikklokaler pusset opp til utrolig kule designcafeer/butikker og tok en kald øl med panoramautsikt over byen i Letna Park. Den siste dagen tok vi tog til Ostrava og deltok på byens gigantiske musikkfestival som befinner seg inne på et gammelt fabrikkområde.

Høydepunkt: DOX kunstmuseum og Colors of Ostrava

 

Norge-sommer

Det meste av sommeren ble tilbragt i Norge med en del jobbing on noen småturer. Blant annet den årlige sommerturen til ferieparadiset, Tromøya, pluss en deilig alenehelg på hytte i hjembygda uten dekning og strøm.

Høydepunkt: Sitte helt for meg selv og skrive på hytta.

 

Arbeidsløs og bostedsløs – hurra!

I slutten av juli tok livet mitt en ny vending da jeg sluttet i jobben min på Scandinavian Photo, der jeg hadde jobbet i 5 år, og flyttet ut av leiligheten min i Oslo. Det betydde at alt lå til rette for å starte Prosjekt 2018 – å bli fulltidsreisende og reise ut i verden på ubestemt tid.

 

Frivillig i Hellas + noen dager i Tyrkia

Å være frivillig med flyktninger i Hellas endte opp med å bli årets mest interessante og lærerike opplevelse! I tre uker bodde jeg på øya, Chios, der jeg jobbet for Dråpen i Havet sammen med frivillige fra store deler av verden. Etter jeg var ferdig som frivillig dro jeg også noen dager til Tyrkia med to nye venner for å se litt på livet på den andre siden.

Høydepunkt: Alle de nye bekjentskapene!

 

Første møte med Frankrike i Alpene og Paris

Etter en grå måned i Norge satt jeg i oktober kursen mot de franske alpene for å besøke min franske venninne, Manon. Familiehjemmet hennes lå vakkert til like ved Chamonix med utsikt opp mot Mount Blanc. Jeg ble tatt godt imot av Manons venner og familie med mengder av franske oster og vin. Deretter dro Manon og jeg til Paris, hvor jeg først hadde en veldig artig uke, før jeg ble frastjålet det kjære kameraet mitt og ble skikkelig forkjølet. Jeg måtte derfor dra hjem tidligere enn planlagt.

Høydepunkt: bursdagsfest for Manons mor på en fjellhytte med nyyydelig utsikt mot Mount Blanc med masse god fransk ost og vin.

 

Sri Lanka på ubestemt tid

Den 1. november var datoen da jeg for alvor la ut på tidenes eventyr – en reise på ubestemt tid. Det betydde ingen returbillett, og ingen anelse om når jeg ville sette mine føtter i Norge igjen.

Nå har jeg tilbragt to måneder på Sri Lanka, og trives veldig godt med mitt nye liv som fulltidsreisende. Etter en spennende rundreise med mine bloggkollegaer i Nordic Nomads har jeg leid meg et hus i Hikkaduwa. Nå varierer jeg dagene med å gjøre frilansoppdrag, nyte strandlivet og utforske områder i nærheten. Fortsettelse følger… 😛

Tusen takk for i år, kjære Hamaca-lesere! Håper du også kan se tilbake på et minnerikt reiseår!

Jeg hadde satt veldig pris om du vil støtte meg med en stemme i årets kåring av “Norges Beste Reiseblogg”. Det gjør du ved å gå inn her og like/kommentere på bildet som kommer opp ? 

Nå blir det spennende å se hva 2018 bringer! Ha en topp nyttårsfeiring, og

et supert nytt reiseår!

 

18 Kommentarer

 1. Kjersti

  Du har sannelig gjort mye nytt siden i fjor! Starte et liv som fulltidsreisende er litt av en omveltning.

  Jeg skulle gjerne vært mange av stedene som du har vært i år. Turen til Marokko så jo helt fantastisk ut, og jeg håper jeg også får tatt en tur til Sri Lanka snart.

  Gleder meg til å se hva du finner på i 2018! Godt nytt år! 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Godt nytt år til deg og, Kjersti! Både Marokko og Sri Lanka kan anbefales på det sterkeste! Utrolig varierte og interessante destinasjoner! Ser ut som du har hatt MANGE flotte reiseopplevelser du og! Imponerende antall land du har rukket igjennom altså! :O Blir spennende å se hvor du ender opp dette året!

   Svar
 2. Marianne - Glimt av verden

  Du har jammen hatt et innholdsrikt og variert reiseår, og ikke minst annerledes og spennende med jobbing som frivillig og starten på en reise på ubestemt tid. Gleder meg til å følge med på den videre ferden i 2018. Godt nyttår!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Takk, Marianne! Ja, jeg har tenkt en stund på at jeg vil forandre litt måten jeg reise på, og det føler jeg virkelig at jeg har greid i høst! Det er spennende å prøve litt andre typer opplevelser enn den klassiske reise-fra-sted-til-sted-også-hjem-greia. Ha et herlig nytt reiseår! 😀

   Svar
 3. Jørn - Bilivoka

  For et flott reiseår! Det må være utrolig spennende å reise på ubestemt tid nå. Tror egentlig ikke jeg tør å gjøre det samme, men er allikevel veldig misunnelig på reisen du har foran deg. Har likt bildet på Facebook, du fortjener virkelig å vinne. Godt nyttår og lykke til med reiseplanene i 2018 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk, Jørn! Det var veldig hyggelig sagt! Dette «Reise på ubestemt tid»-prosjektet er nok en tanke som har modnet inni meg i lang tid, men som nå endelig føltes realistisk å prøve i praksis. Ønsker deg alt godt i 2018, med masse nye, spennende reiser!

   Svar
 4. Renates Reiser

  Du har virkelig hatt et begivenhetsrikt år! Mange spennende destinasjoner, og ikke minst det å ha tatt steget ut i verden på fulltid. Det er alltid gøy å følge dine eventyr (også de daglige på snapchat), og jeg gleder meg til å følge deg inn i nyåret. Ønsker deg dessuten masse lykke til i kåringen på Reiselivsmessen. 😀 Godt nyttår!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, den nye hverdagen som fulltidsreisende er spennende! Har funnet meg godt til rette her på Sri Lanka, så det er deilig! Det har vært veldig spennende å følge deg og, Renate! Kult at vi endelig «fant hverandre» på Snapchat også, hehe! Du har jammen rukket mye det siste året! Ønsker deg et nytt opplevelsesrikt reiseår! 😀 Skal ikke se bort ifra at vi plutselig bomper inn i hverandre et eller annet sted her ute i verden 😉

   Svar
 5. OnTrip.dk

  Hej Ingeborg,

  Sikke mange spændende rejser du har været på i år. WOW du har da virkelig fået oplevet en masse.
  Et modigt og meget spændende valg du har taget at blive fuldtidsrejsende på ubestemt tid. Tillykke med det. Jeg glæder mig til at se hvordan dit 2018 bliver og følge dine eventyr.
  Rigtig godt Nytår til dig, Ingeborg

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk! I like måte! =)
   Det har vært et bra år – håper på et minst like bra reiseår i 2018! 😀
   Lykke til med nye reiser i 2018!

   Svar
 6. Reiselykke

  Hei Ingeborg

  Et riktig godt nytt år til deg! Det var veldig fint å reise rundt på Sri Lanka i lag og slik få være med på starten av ditt nye liv som fulltidsreisende.

  Håper vi møtes et sted i verden om ikke alt for lenge! Klem, Mette

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   God nytt år, Mette! Topp å starte Sri Lanka-oppholdet med dere Nordic Nomads-jentene! Vi sees helt sikkert et annet eksotisk sted i verden om ikke lenge 😉 Klem

   Svar
 7. Sekk og Sandaler

  Så mange herlige reiser! Det er så kult at du reiser på ubestemt tid, jeg håper vi møtes på en eller annen tur i løpet av neste år, det hadde vært veldig gøy 🙂 God tur videre!!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Veldig spennende å endelig kunne teste livet som fulltidsreisende! Jeg har trives så langt – vi får se hvor det neste året bringer meg! Håper vi finner en mulighet til og treffes ja, det hadde vært hyggelig! Godt nytt år! 😀

   Svar
 8. Line Staldvik

  Hei! Så flott å lese reisebloggen din! Jeg skal reise til Nepal i april, og merker godt at jeg har godt over fra å være i ei tanke-boble om reisen, og inn i en handlings-boble. Jeg skal jobbe litt som frivillig i en organisasjon, oppleve natur/kultur og også det som er relatert til helse/åndelig utvikling. Jeg har tenkt å ha med meg en liten Laptop og et fotoapparat. Ettersom jeg kanskje blir borte til desember vil jeg at det skal være så lett som mulig, og forsåvidt rimelig. Enkelte mener at en god mobiltelefon er det jeg trenger, men det er jeg veeldig usikker på. Har du noen tips i forhold til slikt utstyr?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Line!
   Nepal er nydelig! Bare å glede seg! 😀
   Det er litt vanskelig å komme med noen tips om utstyr, siden jeg ikke vet hva du tenker å bruke det til. Skal du blogge, lage film, eller bare dele på sosiale medier?

   Hvis du ønsker å skrive en del og redigere bilder/film vil jeg anbefale en liten og lett laptop. Mens du kan greie deg helt fint med en iPad eller mobil hvis du kun ønsker å gjøre små endringer på bildene og poste dem på sosiale medier. Mange kameraer har jo wifi i dag, og da kan man overføre trådløst fra kamera til mobil/iPad.

   Svar

Legg igjen en kommentar