Steike så kul den blir – Oslos nye skyline! Blå og grå legoklosser satt oppå hverandre til imponerende byggverk! «Her er kontoret mitt om fire år», utbryter Kenneth og peker opp på toppetasjen i det nye Deloitte-bygget. Jeg derimot vil mye heller leke meg med de mange geometriske figurerne, mønstrene, linjene og refleksjonene som finnes på utsiden.

For øyeblikket fordyper jeg meg i boka «Picture Perfect Practice» av Roberto Valenzuela, som for det meste bruker bryllupsbilder som eksempler. Likevel tror jeg de fleste kan ha nytte av tipsa hans, fordi han hjelper oss å klassifisere og rangere alle elementene som befinner seg innenfor bilderammen vår. Balanse, figurer, linjer, symmetri, dybde, skygger, innramming, mønstre, kontraster, teksturer – det er så mange ting å tenke på!

Det morsomme er at jeg faktisk har benyttet meg av mange av virkemidlene han beskriver uten å være klar over effekten det gir. Jeg har derfor heller ikke skjønt hvorfor et bilde har funket så mye bedre enn et annet. Nettopp derfor er det verdifullt å lære mer om dette, slik at man kan anvende de samme virkemidlene i andre bilder også.

Boka har også små oppgaver etter hvert delkapittel som man kan gjennomføre for å lære mer på egen hånd. Genialt! Den bakre delen av boka er litt mer snever og handler om posering av par. Men siden jeg kan så lite om posering, håper jeg denne delen også kan være nyttig.

Jeg tror jeg så smått begynner å skjønne verdien av alle disse fotoverktøyene, men problemet er å klare å finne dem i mylderet av alt mulig annet rot rundt oss. Roberto skriver hele tiden om å lære å se som en fotograf – å se hva andre ikke ser. Den eneste måten å lære dette på er nok bare å fotografere mer… ingen tvil om det!

Relaterte artikler

2 Kommentarer

  1. RenaKaja

    Du bare fortsetter å imponere meg, jeg beundrer deg og innsatsviljen din. India-studier, osloleilighet og det at du på Rena fort ble så utrolig god til å ta bilder og lage videoer, og gidder å legge arbeid i hobbyen/karrieren(snart?) og bloggen din. Stå på! 😀 Jeg er fan!

    Svar
  2. Hamaca Reiseblogg

    Så koselig, Kaja! 😀 Takk, du er så søt! Håper alt er bra med deg! Si ifra om du er i Oslo en dag a, hadde vært så koselig og treffes igjen 😉

    Svar

Legg igjen en kommentar