I dag kom vi hjem fra vår fem dagers langweekend i Kerala, så det er derfor det har vært litt stille her i det siste. Men nå har jeg utrolig mye spennende å fortelle om! Kerala var nydelig, vakre strender, husbåt i trange kanaler, homestay hos en hyggelig indisk familie og historiske bygninger i Fort Cochin… Artig! Men nå er det tilbake til skolehverdagen i Pondi! Får bare lagt ut et lite innlegg i dag om fotografering, men kommer mer om India senere. 

Har du et speilreflekskamera og liker landskapsbilder ville jeg vurdert å gå til anskaffelse av et CPL-filter, eller polariseringsfilter som det også heter. 

Filteret hjelper deg på dager med hardt sollys ved å fjerne skarpe refleksjoner og bedre beholde fargene. Himmelen har også en tendens til å bli blåere, og gi mer kontrast til skyene. Jeg trodde faktisk disse filtrene var litt oppskrytt, men jeg fant fort ut at et slikt filter kan være verdifullt!

Magien skjer ved å vri på den ytterste ringen på filteret, og i motiver med skarpe refleksjoner vil  du da se forskjellen ganske fort. Det fungerer også veldig bra på vannoverflater eller glass, om du vil bli kvitt refleksjonene. Filterets mørke glass gjør at du mister litt lysstyrke, så jeg anbefaler det mest til utebruk.

Her er to bilder uten og med CPL-filter. Bildene er ubehandlede rett fra kameraet.

CPL-filtere må kjøpes i riktig diameter til ditt objektiv, så pass på at du velger riktig størrelse. Prisen varierer veldig, men ligger oftest et sted mellom 500-2000 kr ut ifra størrelse og kvalitet.

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar